Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Işıkver: "Depremin Acısını İlk Günkü Gibi Hissediyoruz"

Işıkver, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55'te meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Üzücü deprem felaketinin ardından 1 yıl geçmesine rağmen hala acısını ilk günkü gibi hissediyoruz." dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi'nin deprem anından itibaren vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Başkan Işıkver, "Giden canları geri getirmek mümkün olmadığı için, her zaman depreme ve doğal afetlere karşı daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini ortaya koymuştur. 

Şüphesiz ki ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır.

Geçmişte yaşanan depremin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır.

Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir.

Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının şehrimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol