Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

"İstismarcıları değil çocukları koruyun"**

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridiyle evlendirmesinin yankıları sürerken, toplumun her kesiminin tepkisine neden olan olay ile ilgili “Büyük bir sapkınlık, cemaatleri ve istismarcıları değil çocukları koruyun” açıklamaları geldi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Gümüşel’in kızının altı yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında cinsel istismarı kamuoyunda infial yarattı.

“KARANLIK VE KÖHNE ZİHNİYETLERİNiZ"

Elazığ Barosu, Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki çocuk gelin olayına ilişkin açıklama yaptı. Elazığ Barosu adına yapılan açıklamada; “Çocuk istismarının önüne geçilebilmesi için Elazığ Barosu olarak tüm gayretimizle mücadele edeceğimizi ve henüz altı yaşında bir çocuğu evlilik adı altında yıllar boyu süren istismarın mağduru yapan canilerin hak ettikleri cezayı almaları için süreci etkin şekilde takip edeceğimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Elazığ Barosu yaptığı yazılı açıklamada; “Karanlık ve Köhne zihniyetlerin, henüz altı yaşında bir çocuğu evlilik adı altında yıllar boyunca istismara maruz bıraktığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Vicdanlarımızda derin bir yara bırakan, hiçbir ahlaki anlayış ve gelenekle izah edilemeyecek, bu boyuttaki bir trajedinin yıllar boyunca gizli kalması, evlilik adı altında istismara uğrayan daha bir çok çocuğun var olabileceği acı gerçeğini de ortaya koymaktadır. Çocuk istismarının önüne geçilebilmesi için Elazığ Barosu olarak tüm gayretimizle mücadele edeceğimizi ve henüz altı yaşında bir çocuğu evlilik adı altında yıllar boyu süren istismarın mağduru yapan canilerin hak ettikleri cezayı almaları için süreci etkin şekilde takip edeceğimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol