Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Elazığ Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları başladı. Meclisin ilk toplantısında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hizmet binasının Zübeyde Hanım Caddesinde yapılması konusu geniş bir şekilde ele alındı.

İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç’un mecliste konuyu gündeme getirmesinin ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, açıklama yaparak kamu kurumlarının taşınmasının gündemlerinde olduğunu belirterek, bu konuda kararlarının çok net olduğunu söyledi.

KOÇ: YAPILAN BU EMEKLER BOŞA GİTMİŞ SAYILMAZ MI?

İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç, toplantıda yaptığı konuşmada, Bölge Müdürlüklerinin Zübeyde Hanım Caddesinden kaldırılması taraftarı olduklarını belirterek, "Karayolları Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü bunların bir an evvel şehrin dışına çıkarılmasını beklerken; bu günlerde hepimizin de sosyal medyada gördüğü gibi, halk arasında konuşmalar olduğu gibi şimdi tarım müdürlüğü yeni binasını Viroloji Enstitüsü’nün arkasına yapmayı düşünüyor. Şimdi düşününüz; orada müthiş bir trafik sıkışıklığı var hastaneye giderken. Allah razı olsun Şahin Bey’in bir ön görüsüyle, bir çalışmasıyla orası rahat bir hale geldi. Şimdi siz bir il müdürlüğünü oraya taşırsanız ne olur oranın hali? O zaman yapılan bu emekler boşa gitmiş sayılmaz mı? Bu Viroloji Enstitüsü’nün Kuzey’inde yapılması düşünülen hatta ihale safhasına gelmiş denilen Tarım İl Müdürlüğü binasının yerinde neden yapılmadığını merak ettim. Orada bildiğim kadarıyla 60-70 dönüm bir arazi var ama hatta ve hatta bir kısmı da fazla geliyor ki kayısı bahçesi yapmışlar. Evet kayısı bahçesi yapmışlar” diye konuştu.

KOÇ: ZATEN SIKINTILI OLAN ŞEHİR TRAFİĞİ NE HALE GELİR?

Meclis Üyesi Koç, “Şimdi buna göre şöyle bir fikir jimnastiği yapalım; ortalama her gün 400-500 çiftçinin, besicinin, süt üreticisinin, tavukçunun, arıcının bilgi ve destek primi almak için çevre yollarında şehre girmeden traktörüyle, minibüsüyle, arabasıyla direk oraya ulaşması mümkün mü? Bunu bir kenara koyalım. Güneydoğu’sunda Toprak Mahsulleri Ofisi, Kuzey’inde Elazığ Ziraat Odası, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü olan bu kurum 80 dönüm olan arazinin içerisinde bütün şubeleriyle hizmet vermektedir. Günde 400-500 çiftçinin giriş-çıkış yaptığı kurumun virolojinin içerisine yapılması halinde zaten sıkıntılı olan şehir trafiği ne hale gelebilir? Tasarruf buyurunuz” dedi.

KOÇ: 5 METREYİ BIRAKIN; ORADA EKTİKLERİ O KAYISI BAHÇELERİ DE KURUMAYA BAŞLAMIŞ SU YOK DİYE

Gültekin Koç, “400-500 çiftçinin uğradığı bu kuruma çeşitli destekler ve çiftçi sisteminin işlemlerinin yapılacağı Ziraat Odası’nın da hal; 20-30 metre mesafede bulunması, belirli günlerde bin işçinin oraya belirli günlerde her gün değil oraya uğradığı da bir gerçektir. 35 yıldır Tarım İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Olgunlar Mahallesi’nde mahallenin sosyo-ekonomik durumu bu müdürlüğün gitmesiyle çok etkilenecektir. Burası Sayın İl Müdürü’nün ifade ettiği gibi ‘5 metrede su çıkıyor’ diyor. ‘Bataklıktır’ diyor, ‘burada onun için yapmıyoruz’ diyor. Afaki sözler olarak ben bunları değerlendiriyorum. Oysa ki biz revize imar planında 8 kata müsaade vermedik mi arkadaşlar? Hepimiz onay verdik. Eğer bunun dibi suysa biz buraya niye yaptık bu revize imar planında 8 kata niye müsaade ettik? O zaman öyle bir şey varsa burada mecliste suçlu. Buraya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Ama oysa ki benim araştırmalarıma göre 5 metreyi bırakın; orada ektikleri o kayısı bahçeleri de kurumaya başlamış su yok diye. O civarda 100 metreden aşağı artezyende su çıkmıyor” dedi.

KOÇ: ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM

Meclis Üyesi Gültekin Koç, “Müdür Bey nasıl bir kılıf hazırlamış, nasıl bir şey ifade ediyor onu da anlamakta zorluk çekiyorum. Tabiatıyla bu müdürlüğün gitmesiyle birlikte ifade ettiğim gibi oradaki bakkal, esnaf, fırıncı, bunlar da ekonomik bakımdan bayağı sıkıntıya gireceklerdir. Düşünülen Viroloji Enstitüsü’nün arkasındaki yer; ulaşım nasıl olacak? Bir de orayı eklerseniz orada trafik sıkışıklığı bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa diğer gün orası içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. 35 yıldır hizmet verilen o müdürlüğün yerinde yenisinin yapılması daha uygundur diye düşünüyoruz. Zira yeni inşaat var velev ki altında su varsa bile yeni inşaat teknolojilerine göre, yeni deprem yönetmeliğine göre orada yapılacak binaların sağlıklı olacağının kanaatini taşımaktayız” diye konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHİR İÇERİSİNDE KALMIŞ KURUMLARIN TAŞINMASINI İLİMİZ ADINA ÇOK KIYMETLİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kamu kurumlarının taşınmasının gündemlerinde olduğunu belirterek, bu konuda kararlarının çok net olduğunu söyledi.

Başkan Şerifoğulları, “İlimizin yıllardan beri konuşulan problem olarak gösterilen olarak gösterilen konulardan bir tanesi. Şehir içerisinde kalmış kurumların taşınamaması. Daha önceki dönemlerde de konuşulmuş ama maalesef başarılamamış diyelim. Bizim de gündemimizde olan konulardan bir tanesi. Hem Karayolları’nın taşınması, hem de Orman Bölge Müdürlüğü’nün eğer yeni bir bina yapılacaksa farklı bir yerde, şehrin dışında yapılmasıyla ilgili biz kanaatlerimizi hem buradaki Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne hem de Orman Bölge Müdürlüğü’ne ilettik. Bununda ötesinde Karayolları’nın taşınmasıyla ilgili Ulaştırma Bakan’ımıza hem geçen ay ilimize geldiğinde ve Cumartesi günü de Köürhan Köprüsü’nün açılışına geldiğinde kendisine ilettik. Karayolları’nı inşallah başarabilirsek şehir içerisinde kalmış kurumların taşınmasını ilimiz adına çok kıymetli, çok önemli olacak. Ama başaramadığımız da en azından yerinde yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ŞERİFOĞULLARI: ZÜBEYDE HANIM CADDESİ’NDE YAPILMAMASIYLA İLGİLİ KARARIMIZI KENDİLERİNE NET BİR ŞEKİLDE İFADE EDECEĞİZ

Başkan Şerifoğulları, “21 aylık görev süremizde şehrimiz adına, şehrimize ihanet edecek hiçbir karar almadık. 39 ayımızda da kesinlikle şehrimize ihanet edeceğimiz hiçbir kararı Allah’ın izniyle bu mecliste almayacağız. Milletvekillerimizle de görüştük. Tarım İl Müdürü’müz le de bugün görüşecektik programı çıktı, yarın görüşeceğiz. Yerinde yapıldığı taktirde sıcak bakacağımızı özellikle de Zübeyde Hanım Caddesi’nde yapılmamasıyla alakalı kararımızı kendilerine net bir şekilde ifade edeceğiz. Bir taraftan Karayolları’nı, Orman bölge Müdürlüğü’nü kaldırmaya, taşımaya çalışırken yeni bir yerin yapılması bizleri de vicdanları da yaralar. İnşallah da bu konuda kararımız çok net. Duruşumuz da bu şekilde net olacak” diye ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
İZİN VERMEYECEĞİZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol