Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

KAÇAK OLARAK AVLANAN 500 KİLOGRAM BALIK ELE GEÇİRİLDİ

Elazığ'da kaçak olarak avlanan 500 kilogram balık ele geçirildi, 2 şahsa ayrı ayrı 7429 TL toplamda 14 Bin 858 lira idari para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kaçak balık avı ile ilgili Elazığ Bingöl Gülüşkür ve Kovancılar Uzunova-Avlağı mevkiinde denetim yaptı.

Denetimde kaçak olarak avlanan yaklaşık 500 kilogram sazan cinsi balık ele geçirdi. Balıklara el konulurken, nakliyeyi gerçekleştiren 2 şahsa ayrı ayrı 7429 TL toplamda 14 Bin 858 lira idari para cezası uygulandı.

Öteyandan ele konulan balıkların sosyal yardım kuruluşlarına gönderildi.

“SAZAN POPÜLASYONUN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEKTİR”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sazangiller familyasına ait balıklar üreme dönemlerinde kilogram başına 200 ila 300 bin yumurta bırakabilmektedir.

Yasak dönemde avlanmış olan bu balıklar ile balıkçılarımızın geçim kaynağı olan Keban baraj gölünde balığın ve balıkçılığın gelişmesine engel olunmuştur. Adeta üreme döneminde olan sazan balıklarında katliam yapılmıştır. Baraj göllerimizde sazan popülasyonun zarar görmemesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.

Tüm balıkçılarımızı 1380 sayılı Kanuna uymaya bir kez daha davet ediyorum. Aksi takdirde gelecekte Keban Barajında avlayacak balık bulamayacaklardır.

Bakanlık İl Müdürlüğü olarak her yıl Keban Barajında balıklandırma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yakalanan bu balıkların üremesine müsaade edilmiş olunsaydı yaklaşık 100 milyon yumurta bırakılmış olunacaktı. Yasak zamanda avlanmış balıkları nakil eden araç sahibine ve yanında bulunanlara ayrı ayrı 7429 TL idari para cezası uygulanmış ve avlanan balıklara el konulmuştur.

Ele geçirilen bu balıklar tekrar kaynağa iade edilemediğinden gerekli kontrolleri yapılarak düzenlenen Veteriner Sağlık Raporundan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde tüketilmek üzere gönderilmiştir” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol