Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

"KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

ÇOCUKLARA YÖNELİK YAŞAM HAKKININ VAHŞİCE İHLAL EDİLDİĞİNİ HEPİMİZ GÖZLEMLEMEKTEYİZ

İstanbul Sözleşmesi'nden çekildikten sonra artan kadına şiddet olaylarının karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgu yapan Çelik ; “Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetim giderek arttığını maalesef her geçen gün görüyoruz. Kadınlara ve çocuklara yönelik yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini hepimiz gözlemlemekteyiz. Son bir kaç günde görülen Avukat Dilara Yıldız'ın, Raziye Oskay'ın, 3 yaşındaki Ayşenur'un vahşice katledilmesi hepimizi derinden etkilemiştir. Özellikle Gün geçtikçe kadınların iş ve siyasi ortamlardan uzaklaştırılması cinsiyetçi söylemler kadın sadece aile içinde bir birey olarak sınırlandıran etkenler erkek egemen toplum oluşmasına ve kadına şiddet olaylarının artmasına neden olmuştur. Kadın cinayetleri kadına tecavüz ve bu olaylara karşı duyarsız kalınması erkeklere gereken hukuki yaptırımların uygulanmamasın da kadınlara yönelik şiddeti arttıran en önemli etkenlerdir.”dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

İstanbul sözleşmesinin yürürlüğe tekrardan girmesi için çaba göstereceklerini ve her zaman kadına yönelik şiddetin karşısında olacaklarının altını çizen Nihan Yeşilgül Çelik; " Biz Deva Partisi olarak Anayasamız, yasalarımız ve sözleşmelerimizde kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olacağımızı, İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe girmesi için çaba göstereceğimizi kamuoyuyla paylaşırız. Ruhunuz şad olsun Dilara Yıldız, Pınar Gültekin, Raziye Oskay, Özgecan Aslan ve niceleri.., Sizleri koruyamadık ama gelecek nesiller bizlere emanet."sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol