Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Kahraman Şehit Polis Kabri Başında Anıldı

5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’ne saldıran bölücü terör örgütü üyeleri ile çatışmaya giren ve teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran Polis memuru Fethi Sekin, şehit düşmüştü.

Kahraman şehit polis Fethi Sekin, şahadetinin dördüncü sene-i devriyesinde Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabri başında anıldı.

Anma töreni kapsamında öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Türk Bayrakları ve dualarla Şehit polis Fethi Sekin’in kabrine kadar yürüdü.

Anma törenine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, il ve ilçe protokolü, STK, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, askeri ve emniyet personeli, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Selami Aydın dua etti.

"FETHİ SEKİN VATANPERVERLİĞİNİN SEMBOLÜDÜR"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, anma programında yaptığı konuşmada, "Bugün şehidimiz Fethi Sekin'i şahadetinin 4. yılında kabri başındayız. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. 5 Ocak 2017'de 1973 yılında Doğancık köyünde başlayan hayatı 44 yaşında gözünü kırpmadan şahadetiyle sonuçlandı. Teröristlerin kana bulamak için girmiş oldukları İzmir Adliyesinde roketatar, el bombaları, uzun namlulu silahlarla saldırı yapan teröristlere sadece bir tabancası ile karşılık koydu. O mukavemeti gösterirken ben varım derken, çocuklarının yetim kalacağını hiç düşünmedi bile. Bu milletin Fethi Sekin'leri bitmez. Bu milletin Ömer Halisdemir'leri bitmez. Nasıl dün Seyid onbaşıları, Yahya Çavuşları, ve nice şehitler bitmediği gibi elbette bitmeyecektir. Fethi Sekin kardeşimiz Elazığımızın azizliğinin, yiğitliğinin sembolüdür. Vatanperverliğinin sembolüdür. Fethi Sekin kardeşimize sadece Elazığımız değil, tüm Türkiyemiz sahip çıkmıştır. Fethi Sekin bu milletin birliğinin ve beraberliğinin sembolüdür. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle. Aynı nefesin, aynı canların parçası olduğunun da sembolüdür. Bu milletin kahramanları bitmez. Bu ruh, aynı ruh. İnancımız odur ki Allah yolunda öldürülenlere biz ölü demiyoruz. Onlar Şehittir. Onlar diridir. Mekanı cennet olsun. İnanıyoruz ki Rabbimizin yerdeki ve gökteki orduları hep bizimle beraberdir. Biz bu inanla bu topraklara geldik bu inançla bu topraklarda yaşamaya devam ediyoruz." dedi.

ŞEHİDİN DAYISI: "ONURLUYUZ"

Anma programında konuşan Zeki Sekin'in dayısı Hikmet Kürüm,"Yeğenimin şehit edilişinin 4. sene-i devriyesi. Şehidimizin babası Mehmet Zeki ağabeyimiz geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle hastanede yatmaktadır. Bu vesile ile bugün huzurunuzda yakını olarak ben bulunmaktayım. Zeki ağabeyime dua bekliyorum. Şehidimiz 2017 5 Ocak İzmir Adliyesi önünde lanetlediğimiz terör örgütleri tarafından saldırı yapılmasını önlemiş ve yüzlerce insanın hayatını kurtarmıştır. Bu vesile ile kahramanlığını dünyaya ilan etmiş, canı pahasına kendi çocuklarını geride bırakmıştır. Vatanı, milleti için şehitlik nasip olmuştur kendisine. Biz bu vesile ile kendisi için ne kadar üzüntü duysak da, o kadar da onurluyuz." dedi.
 

"AYNI KANI TAŞIDIĞIMIZ İÇİN ALLAH’A HAMDOLSUN"

Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin, Şehit Polis Fethi Sekin'in sahiplenilmesinin acılarını bastırdığını ifade etti.

Fethi Sekin'in kardeşi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Ahmet Sekin,"Her yıl dönümünde aynı acıları ve duyguları yaşıyorum. Sanki hiç şehit olmamış hep yanımızda. Araçların arkasında gördüğümde, ismi bir yere verildiğinde veya farklı bir yerde gördüğümüzde gözümüzde canlanıyor. Hep anılara gidiyorum. Hep yanımızda ve beraber gibiyiz. Herkesin sahiplenmesi zaten apayrı bir duygu. Yaşadığımız acıyı bastıran da bu sahipleniş. Böyle bir ağabeyin kardeşi olduğum için gururluyum. Aynı kanı taşıdığımız için Allah’a hamdolsun." dedi

Daha sonra törene katılanlar Sekin’in mezarına karanfil bıraktı.

Şehit Polis Feti Sekin’in kabri başındaki anma programının ardından, Baskil ilçe merkez camiinde öğle namazının önce mevlid okutuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol