Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANLAR UNUTULMAZ

Terör örgütü PKK mensuplarınca İzmir Adliyesi'ne  yönelik  düzenlenen hain saldırıya kahramanca karşı koyan ve hayatı pahasına olası faciayı önleyen Elazığlı polis memuru Fethi Sekin, şehit edilişinin 4. yılında rahmetle yad ediliyor.

KAHRAMANCA ÇATIŞTI

Terör örgütü PKK mensuplarınca İzmir Adalet Sarayına PKK'lı teröristlerce 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Kalleş saldırıda Elazığlı polis memuru Fethi Sekin teröristlerle çatıştı.

Silahındaki son mermiye kadar kahramanca karşı koyan Kahraman polis memuru Fethi Sekin, çatışmada şehit oldu. Şehit Polis memuru Fethi Sekin, memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesine Doğancık köyünde annesinin mezarının yanına defnedildi.

GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Kahramanlığın sembolü haline gelen Şehit Polis Fethi Sekin, Türkiye'nin gönlünde taht kurdu. Hain saldırıdan sonra İzmirliler, Türk bayraklarıyla İzmir Adliyesinin önüne gelerek teröre lanet okuyarak, teröre karşı birlik mesajı verdi. Çatışmanın yaşandığı İslam Kerimov Caddesi'nin ismi Şehit Polis Fethi Sekin olarak değiştirildi.

Kahraman polisimizin adını yaşatmak için ülke genelinde sokaklardan parklara, okullardan kütüphanelere kadar birçok yere Fethi Sekin ismi verildi. Memleketi Elazığ’daki şehir hastanesine ve İzmir’deki bir okula adı verilen Sekin'in anısına yurt çapında birçok organizasyon yapılıyor. Bazı aileler ise yeni doğan çocuklarına, onun gibi cesur olmaları için Fethi Sekin ismini verdi.

FETHİ SEKİN KİMDİR?

1973’te Elazığ'ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi. Lise eğitimi sonrası Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulundan 1995 yılında mezun olan Sekin, ilk olarak Kilis'te görev yaptı.

Kilis'ten sonra 1999-2002 yıllarında Bingöl'de üniforma giyen Sekin, ardından da büyük bir kahramanlık gösterdiği İzmir'e tayin edildi. Şehit Sekin, yaklaşık 9 yıl çalıştığı İzmir'de Motosikletli Şahinler Timi'nde görev aldı.
 

KABRİ BAŞINDA ANILACAK

Vatanı, milleti ve değerleri uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak kendini feda eden Şehit Polis Memuru Fethi Sekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da Baskil ilçesindeki kabri başında dualarla anılacak.

Anma törenine il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

AYNI KANI TAŞIDIĞIMIZ İÇİN ALLAH’A HAMDOLSUN

Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin, Şehit Polis Fethi Sekin'in sahiplenilmesinin acılarını bastırdığını ifade etti.

Fethi Sekin'in kardeşi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Ahmet Sekin,"Her yıl dönümünde aynı acıları ve duyguları yaşıyorum.

Sanki hiç şehit olmamış hep yanımızda. Araçların arkasında gördüğümde, ismi bir yere verildiğinde veya farklı bir yerde gördüğümüzde gözümüzde canlanıyor. Hep anılara gidiyorum.

Hep yanımızda ve beraber gibiyiz. Herkesin sahiplenmesi zaten apayrı bir duygu.

Yaşadığımız acıyı bastıran da bu sahipleniş.

Böyle bir ağabeyin kardeşi olduğum için gururluyum.

Aynı kanı taşıdığımız için Allah’a hamdolsun." dedi

"KÜLLİYE YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ"

Şehit Polis Fethi Sekin anısına Baskil ilçesinde yapılması planlanan Külliye, üzerinden aylar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı.

Doğancık Köyü'nde 1 Ocak 2019'da inşaatına başlanan ancak müteahhittin taşıyıcı firmaya ödeme yapmamasından dolayı külliye inşaatına ara verilmişti.

Bunun üzerine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi külliyenin yapımını üstlendiğini açıklamıştı. Ancak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İzmir Büyükşehir belediyesinin bu teklifini kabul etmeyerek, inşaatın yapımı üstlendi. İnşaat için 2020 Temmuz ayında yeniden ihale yapılmasına rağmen Külleye'ye ilişkin herhangi bir çalışma  yapılmadı.

Şehit Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin, külliyenin yılan hikayesine döndüğünü ifade ederek, "Ne olacağını tam kestiremiyoruz.

Her gün yeni bir şey çıkıyor. Şimdide farklı bir yerde yapılacağı söyleniyor.

Baskil Kaymakamlığı yer ayarlamış diye duydum. Belediye üstlenmiş ama arkasında durur mu bilmiyorum.

Herhangi bir bilgide verilmedi bize. İnşallah bir an önce yapılır.

İnsanlar geldiği zaman bir müze gibi, anılarının canlanabileceği bir yer olur. Hem Baskil için hem de Elazığ için güzel bir şey olacağından eminim ama süreç ne zaman başlar, ilerler bilmiyorum.

İlk başlandığı yerde bir sıkıntı oldu. Belediye başka yerde yapacağı gibi bir söylenti var ama tam olarak bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KAHRAMANLAR UNUTULMAZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol