Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

“KAPALI ÇARŞI KÖY PAZARIDIR”

Bağ bozumda elde edilen yerli kış ürünleri ve yöresel köy ürünleri vatandaşlar tarafında yoğun ilgi görüyor.

Elazığ'ın yöresel  köy ürünleri olan kurutmalık,tarhana, elma kurusu, kayısı kurusu ,armut kurusu pekmez, orcik gibi yerli kış ürünleri kapalı çarşıda tezgahlarda yerini almaya başladı. Elazığ'ın merkez ve ilçe köylerinde yetiştirilen bu ürünler vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hasbi Yargıç Emir, Organik köy ürünlerine il dışında gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Köy ürünlerinde gecen yıla göre fiyat farkı olmadığını belirten Emir'' Gecen yıla göre köy ürünlerinde fiyat farkı yoktur. Tabi bu yüzde 300 -400 aşan ürünlerin fiyatı var. Özellikle limon tozu gecen sene 10 liraydı. Bu sene 45- 50 lira. Kuru kahvenin gecen sene 20 lirayken bu sene 70 lira olmuş.'' dedi.

“KAPALI ÇARŞI HER ŞEY KÖY ÜRÜNÜDÜR”

Kapalı Çarşında, vatandaşların yerli ürünleri rahatlıkla bulabilecekleri yer olduğunu ifade eden Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hasbi Yargıç Emir, “Sonbahar mevsiminde olduğumuz için, dut pestil, kurutmalıklar, tarhana çeşitleri daha çok tüketilen ürünler. Genelde köylüden alıyoruz. Herkesin belli bir köylü pazarı vardır. Kapalı çarşı köy pazarıdır. Hemen hemen köyde çıkan bütün ürünleri burada satıyoruz. Bal mumundan dağ bitkilerine kadar kapalı çarşıda var.  Kapalı çarşı, her köylünün ürününü rahatlıkla satabildikleri yerdir. Vatandaşın her ürününün bulabildiği yerdir. Markette organik ürün bulunmazken kapalı çarşıda peynirinden tut, salamurasından yağından pekmezine kurutmalığından baharatına kadar her şey organik köy ürünüdür. “

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol