Öne Çıkanlar elazığyerelhaber DEPREM yenıufuk yeniufuk gazetesi teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

KAPANAN KÖY YOLLARININ AÇILMASI İÇİN YOĞUN MESAİ HARCANIYOR

Elazığ'da olumsuz hava koşulları hayatı etkilemeye devam ediyor. Kentte tipiden dolayı 37 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Elazığ'da kar yağışının etkili olmasıyla birlikte kapanan yollar, önceden hazır edilen karla mücadele ekipleri tarafından 24 saat aralıksız çalışılarak açılıyor.

Elazığ’da bir hafta önce etkisini gösteren kar yağışından dolayı 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerde yer yer kar kalınlığı 1 metreye yaklaşırken, valilik koordinesinde İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 64 araç ve 60 personelin yer aldığı karla mücadele ekibi hazır hale getirildi. Hazır hale gelen ekipler kar yağması ile birlikte bölgede çalışmalarına başladı.

hafta önce başlayan kar yağışından dolayı Baskil’de 1, Maden’de 1, Karakoçan’da 11, Kovancılar’da 15, Palu’da 1 ve Sivrice’de 8 olmak üzere 37 köy yolu ulaşıma kapandığını bildiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, özellikle Karakoçan İlçesi'nde rüzgar ve tipiden dolayı anlık kapanmalarını olduğunu belirterek; "Kar şuan öyle kalın bir tabaka şeklinde değil ama özellikle rüzgar ve tipiden dolayı, açılan yollar tekrar kapanıyor. Daha çok Karakoçan İlçesi ağırlıklı. Bugün itibariyle açma çalışmalarımız biter ama Perşembe gününden sonra yeniden kar bekleniyor. Perşembe akşamı ve Cuma günü ciddi bir kar yağışı bekleniyor. Şuan bir sıkıntımız yok. Çalışmalar devam ediyor. Dediğim gibi Karakoçan Bölgesi ve biraz daha yüksek kesimlerde rüzgâr ve tipi nedeniyle yollar kapanıyor, anlık kapanmalar oluyor. Şuanda İl Özel İdaresi olarak sahadayız."diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol