Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

KARTLARA YÜKLENMEYİN

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, çarşı pazarda bayram alışverişi telaşı da başladı. 2 yıllık pandemi döneminin ardından bayram alışverişi çarşıda  büyük yoğunluğa sahne olsa da, fiyatlar cep yakıyor. Bir çocuğu baştan aşağı giydirmenin en ucuz bedeli 250 lira. Şeker türlerinde ise fiyatlar 45 liradan başlıyor. Fiyatlar karşısında,  nakit sıkıntısı yaşayan vatandaş kredi kartı kullanımına yöneliyorlar. Peki daha az borçlanarak bayram harcamaları nasıl yapılabilir? İşte tüketicinin merak ettiği sorunun yanıtını Tüketici Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Ahmet Muştak Akman, Günışığına cevapladı.

Kredi kartı ya da nakit avans kullanırken ay sonunda geri ödeme yapılacağını unutmamak gerektiğini söyleyen Tüketici Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Ahmet Muştak Akman, bayramdan sonra mağduriyetlerin yaşanmaması için kredi kartı kullanımında çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

FRENE BASIN

Tüketici Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Ahmet Muştak Akman, Kredi kartlarındaki gecikme faizinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, Ramazan Bayramı alışverişine çıkan bazı vatandaşlarımız, gücünü aşan oranda kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Sonrada ödeyemiyorlar. Alışverişte frene basın, cebinizdeki para kadar alışveriş yapın, kredi kartına yüklenmeyin. "dedi.

BAYRAM LİSTESİ ÖNEMLİ

Alışverişe çıkarken uyulması gereken kurallara da değinen Başkan Akman, "Alışverişe mutlaka alışveriş listesi ile çıkınız."dedi.

Akman,  "İstek değil de ihtiyaç olan ürünler alınmalı. İhtiyaç yokken isteğe uyup alınan ürünler, hem vatandaşa hem ekonomiye zarar vermektedir. Gıdada olduğu gibi giyimde de bir listeyle hareket etmek önemli." diye  konuştu.

ALIŞVERİŞE AÇ KARNINA ALIŞVEREŞİ ÇIKMAYIN

Plan dışı harcama yapmamak için aç karnına alışveriş yapmanın doğru olmadığını söyleyen, başkan Ahmet Muştak Akman,"İnsan aç oldu mu gözü de aç oluyor. Gerek gıda da, gerek giyimde. İyiye , kötüye bakmadan alıyor."dedi.

MALIN FİYAT VE KALİTESİNİ DEĞİŞİK YERLERDEN ARAŞTIRMADAN SATIN ALMAYIN

Vatandaşların alışveriş yaparken piyasayı çok iyi kontrol etmesi gerektiğini vurgulayan Akman,  "Alışveriş için makul ölçülerde kalite ve çeşitli mal bulunduran, fiyat etiketleri ve malların teşhir şekli alışverişe yardımcı olan işyerlerini seçiniz. Aynı ürünü, malı satan  en az 10 esnafı gezin. Kalitesine, fiyatına bakın öyle alın " ifadelerini kullandı

FATURA MUTLAKA ALIN

Faturanın da önemine dikkat çeken Tüketici Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Ahmet Muştak Akman, "Alınan gıdada, giyimde, eşyada ne olursa olsun fatura mutlaka alın. Garanti belgesini alın sorun yaşamayın. Eve götürdüğünüzde yenilmeyecek kadar kötü çıkarsa, yada üründe bir sorun çıkarsa rahatlıkla iade edebilirsiniz. Fatura çok önemli. Diğer önemi de ülke ekonomisine katkısı oluyor. Diyelim ben üzüm aldım. bana fatura veren esnaf ürünü aldığı yerden fatura isteyecek. Sıralı faturalandırılacak ve devlet bütçesine katkıda olacak.  "diyerek sözlerini sonlandırdı.  

Anahtar Kelimeler:
KARTLARA YÜKLENMEYİN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol