Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ YENİ GELİŞME VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK.

Av. Osman Avcıl; “Merkezde imar artışı olmadığından dolayı bu gibi yerlerde müteahhit iş yapamaz hale geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmasıyla KDV teşvikinde güzel gelişmenin yaşandığını belirten Avcıl ‘’Vatandaşlarımıza KDV noktasında destek olacak bu kararla süreç hızlanacaktır." Dedi

RİSKLİ BİNALARIDA KAPSIYOR

Bakanlığın Kentsel Dönüşüm noktasındaki adımın sektöre pozitif bir ivme kazandırmasının yanı sıra bu adımın riskli binaları ’da kapsadığını belirten Başkan Osman Avcıl Özellikle riskli binalarda dönüşüm noktasındaki sıkıntıların oluştuğu, bu sıkıntılarında önünü tamamıyla açtığını dile getirdi.

KDV ORANI %1 İNDİ

ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl Kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi, dönüşümün hızlandırılması açısından son derece önemli bir teşvik olup bu anlamda dönüşümün hızlanacağı ve kentsel dönüşümdeki sıkıntılardan bir nebzede olsa sektörün bir nefes alacağını kaydeden Başkan Avcıl. Örneğin vatandaş dönüşümde 250 bin lira harcayacaksa, 45 bin liralık KDV'yi iki bin  beş yüz (2500) lira olarak ödeyecek" şeklinde konuştu.

BU GELİŞME SEKTÖRE NEFES ALDIRACAK

Osman Avcıl kararın yerinde ve olumlu bir karar olduğu  bu karar doğrultusunda sektöre bağlı 250 den fazla sektöre de canlılık katacağını ifa etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol