Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

KIZILAY MAHALLESİNDE İLAN EDİLEN REZERV ALANI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Ancak depreminin üzerinden yaklaşık 1.5 sene geçmiş olmasına rağmen Kızılay Mahallesinde bulunan yaklaşık 70 dönümlük alanın, rezerv alanı olarak belirlendiği vatandaşa yeni açıklanmıştır. Rezerv alanı olarak belirlenen bu bölgedeki yapılardan bir bölümü hasarsız ve oturulabilir raporu bulunan yapılardan ibarettir.

Bu bölgedeki hasarsız yapıların istisna tutulmadan , topyekûn rezerv alanı ilan edilmesi , adaletsiz ve hakkaniyetsiz bir durum ortaya çıkarmıştır.

Rezerv alanı olarak belirlenen bu bölgede vatandaşlara makul sürelerde bildirim yapılmamış, istekleri sorulmamıştır.

Vatandaşlara 7 gün içerisinde evlerini boşaltmaları gerektiği, aksi takdirde kolluk kuvvetleri aracılığı ile çıkartılacağı tebligat yolu ile ansızın bildirilmiştir.

Deprem ve pandemi gibi etkenlerle zaten büyük zorluk çeken mahalle sakinleri, bu tebligat ile bir kez daha zor durumda bırakılmıştır.

Deprem sonrası kiralık ev kalmayan ve fiyatları neredeyse 2 katına çıkan ilimizde 1 hafta gibi kısa bir sürede evlerinin boşaltılmasının istenmesi akıl alır bir durum değildir.

Ayrıca evlerinin boşaltılması istenen vatandaşlara yıkılacak evlerinin ve daha sonra yapılacak yeni evlerin akıbeti hakkında herhangi bir bilgi dahi verilmemiş , yetkililer tarafından açıklama yapılmamıştır.

Evlerinin rayiç bedellerinin ise binalar yıkıldıktan sonra açıklanacağı gibi akıl ve mantığa sığmayan açıklamalar yapılmıştır.

Dolayısıyla rezerv alanı ilan edilen bu bölgede öncelikle hasarsız ve oturulabilir raporu olan yapılar belirlenerek bu yapılara ayrıcalık sağlanmalıdır.

(Günümüzde Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallelerinde hasarsız raporu bulunan yapılar yıkılmamıştır.) Vatandaşlara net bir açıklama yapılarak evlerinin akıbetleri hakkında aydınlatılmalıdırlar.

Evlerini taşımaları için her türlü maddi yardımda bulunulmalıdır. Yeni yapılacak evler hakkında görüş ve istekleri alınarak bu doğrultuda projeler çizilmelidir.

Ayrıca vatandaşlarımızın isteklerini gerçekleştirmek ve doğru bilgi aktarımını sağlamak amacıyla bu bölgede irtibatı sağlayacak bir koordinasyon merkezi kurulmalıdır. Bu konularla ilgili , yetkili idare bir an önce vatandaşın mağduriyetini gidermeli ve gerekli güvenceyi vermelidir.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Elazığ İl Başkanlığı İl Başkanı Mehmet KANGAL İl Yerel Yönetimler, Şehircilik, Doğa Hakları ve Çevre İşleri Başkanı Nihan YEŞİLGÜL ÇELİK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol