Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

KOÇ DAĞITIMI YAPILDI

Dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Küçükbaş hayvancılığın, Elazığ’ın en önemli tarımsal faaliyetlerden biri olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, “Beritan  ve Şavak Aşiretleri’mizin, kadim tarihten beri otlak alanı olan ve Türkiye'de sayılı kapasiteye sahip olan, küçükbaş hayvancılığı geliştirmek üzere;  birçok proje uyguluyoruz.

Birkaç hafta öncesinde, hayvancılığın en yoğun yapıldığı Karakoçan ilçemiz de, merkezi Erzurum'da olan DAP Kalkınma İdaresi marifetiyle dağıttığımız; otomatik yem makinaları, işlerinizi kolaylaştırdı.

 Bugün de, üretim miktarınızı arttırmaya yönelik bir gayret olarak, ortaya koyduğumuz  %50 hibeli koç dağıtım töreni için bir aradayız.

 Daha önce üç etap halinde yaklaşık, 500 adet koçu sizlere yine kura sistemi ile dağıtmıştık.

Bugün de kurasını çekeceğimiz 19’u morkaraman 240 adeti  akkaraman koçu olmak üzere, toplamda 259 adet koçu 75  üreticimize %50 hibe ile  dağıtacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KOÇ DAĞITIMI YAPILDI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol