Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

KONFERANS: SPORCU VE AİLE İLİŞKİSİ

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Elazığ Cimnastik Atölyesi’nin birlikte düzenlediği 3-15 yaş arası sporcu öğrencilere yönelik “Çocuklarda Sağlıklı Beslenme ve Spor, Çocuk Akran İlişkisi ile Ebeveyn Çocuk İlişkisi’’ üzerine konferans düzenlendi.

3-15 yaş arası sporcu öğrencilere yönelik Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen ’’ Çocuklarda Sağlıklı Beslenme ve Spor, Çocuk Akran İlişkisi ile Ebeveyn Çocuk İlişkisi’’ Konferansına; Sosyolog Ayşe Aslan Şekerci, Gençlik Çalışanı Ferhat Kerem Çiçek, Diyetisyen Aliye Gür Orman konuşmacı olarak katıldılar

Program akışının aktarılması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Sporla uğraşan 3-15 yaş çocuklara yönelik Aile Psikolojisi, Beslenme ve Gençlik Merkezi sunumlarıyla konferansa katılan aileler ve çocuklara yönelik Gençlik Merkezi Gönüllüleri çeşitli oyunlarla eşlik ederek, hatiplerin konuşmalarının ardından teşekkür plaketi takdimiyle program sona erdi.

*EREN; "GENÇLERİMİZ TESİSLERİMİZDE ANTRENÖRLERİMİZİN EŞLİĞİNDE SPOR İLE FİZİKSEL GELİŞİMLERİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR."

İl Müdürü Abdulsamet Eren Yaptığı açıklamada: ‘’ Çocuklarımızı önemsiyoruz, geleceğimizi ekrana bağımlı bir gençlik olmaması için sizlerin öncülüğünde çocuklarımız daha sosyal, daha dış dünyayla iletişim halinde ve akranları ile sohbet içerisinde olmasını sağlamalıyız. Çocuklarımızın, gençlerimizin genellikle okul programları yoğun oluyor, bu sebeple çocuklarımızın gençlerimizin sanat, spor ve sosyal faaliyetlerinde azda olsa sekteye uğruyor. Biz ebeveyn olan sizlere şunu öneriyoruz bu sene içerisinde okullarımızda 20000 öğrencimizi bilimsel testler ile yetenek taramasına dahil ediyoruz, kendi yeteneklerine göre spor branşlarına yerleştirilecekler. Gençlerimizi gençlik merkezlerimize ve spor tesislerimize davet ediyoruz. Gençlik merkezlerimizde akranları buluşuyor onlar ile akıl ve zekâ oyunları, müzikler ve halk oyunları ile kaynaşıyorlar. Spor tesislerimizde antrenörlerimizin eşliğinde spor ile fiziksel gelişimleri için önemli adımlar atıyor, kazanma, kaybetme ve paylaşma duygularını kazanıyorlar. Konferans gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Cimnastik atölyesini değerli hocalarına,  birbirinden değerli konuşmacılarımıza, gençlik liderlerimize ve siz değerli ailelerimize teşekkür ediyorum."dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol