Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

KORKUNÇ İDDİA

www.manset23.com  internet sitesinin yaptığı haberde, Elazığ'da “ Özel Bir Bakım Merkezi” ile ilgili kan dondurucu iddialar gündeme bomba gibi düştü. Ailenin iddialarına göre, 21 yaşındaki otizmli genç adım adım ölüme terk edildi.

Acılı aile, Bakım Merkezinin büyük ihmal ve istismarı sonucunda oğullarının bütün organlarının iflas ettiğini, şuan yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler.

“ÇOCUĞUM DOKTORLARIN BİLGİSİ DIŞINDA SERUM VE MAMA İLE BESLENİLMİŞ”

Otizmli gencin babası Volkan Ayas, “2 ay önce Bakım Merkezine hem tedavi hem de eğitim görmesi için yatılı olarak oğlumuzu teslim ettik. Ancak oğlumuzu 24 ve 26 Kasım tarihleri arasında Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine aşırı kilo kaybından dolayı yatırmışlar. Bu muayeneden dolayı bize herhangi bir bilgi verilmedi. Daha sonra kuruma geri getirildiğinde çocuğum doktorların bilgisi dışında serum ve mama ile beslenilmiş. Çocuğum vücut direncini kaybedip durumu kötüleşince de 2 Aralık tarihinde oğlumu Fethi Sekin Şehir Hastanesine götürdükleri sırada sabah 05:30’da bize haber verdiler.”

“OĞLUM HASTANEYE EX OLARAK GELMİŞ”

Oğlumun hastaneye kalp krizi sonucu EX olarak girip canlandırma sonrası yoğun bakıma alındığını, üstüne üstlük oğlumla yapılan testler sonucunda korona olduğunu ve ciğerlerine kadar indiğini hastane raporlarından öğrenmiş bulundum. Oğlum hala yoğun bakımda çoklu organ yetmezliğinden dolayı bitkisel hayatta.”

“BİLEKLERİNDE DERİN YARALAR VAR”

Doktorların vermiş olduğu ön raporda bileklerinde ve ellerinde zedelenme olduğunu, parmağında yoğun apseli yaralar olduğunu öğrendim.” “KORONA NEREDEN BULAŞTI” “Ben oğlumu oraya teslim etmeden önce 85 kiloydu şimdi ise 50 kilo. Aşırı hızla kilo vermiş ve tüm bağışıklığı çökmüş. Ziyaretçi yasağı olmasına rağmen oğluma korona nereden bulaştı.”

OĞLUMUZU BU HALE GETİREN BÜTÜN İHMALLERİN HESABINI SORACAĞIZ

Oğlumun bu duruma düşmesinden Bakım Merkezi ve yetkililerinin ağır ihmali olduğunu düşünüyorum. Gerekli tüm mercilere şikâyetimizi yaptık. Oğlumuzu bu hale getiren bütün ihmallerin hesabını soracağız.” Kan donduran bu olay ile ilgili cevaplanması gereken sorular var; Otizmli Murat Can Ayas’ın bileklerinde ki derin yaraların sebebi nedir?

Hangi tedavi şekli bilekler de derin yaralar oluşturur?

Murat Can Ayas’ın kısa süre içerisinde 85 kilodan 50 kiloya düşme sebepleri nelerdir?

Doktorun bilgisi dışında neden serum ve mama ile besleme gereği duyuldu, doktor talimatı olmadan bu yöntem kimler tarafından ve neden uygulandı?

Murat Can Ayas’ın 24-26 Kasım tarihlerinde aşırı kilo kaybından dolayı Fethi Sekin Şehir Hastanesine yatırıldığı, hastanede EX olduğu ve canlandırma ünitesi ile yeniden hayata döndürüldüğü ailesine neden bildirilmedi?

Aileye haber verilmeyerek bir şeyler gizlenmeye mi çalışıldı?

 Korona tedbirleri kapsamında ziyaretçi bile alınmıyor iken, Murat Can Ayas bu virüsü nasıl almıştır?

Bakım Merkezinde korona virüs taşıyan başka hastalar ve personel var mıdır?

Tedavi ve Eğitim için bakım merkezine ailesi tarafından bırakılan Murat Can Ayas 2 ay gibi kısa bir sürede hangi sebeplerden dolayı yaşam mücadelesi verecek duruma gelmiştir veya getirilmiştir?

Ailenin iddialarına göre Murat Can Ayas’ın ihmal ve istismardan dolayı yaşam mücadelesi veriyor olmasına, görevli personel ve yöneticiler nasıl bir açıklama yapacaklar?

Anahtar Kelimeler:
KORKUNÇ İDDİA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol