Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

"KOSGEB GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak, oda çalışmaları ve KOSGEB desteğiyle ilgili açıklamalarda bulunarak korsanla mücadele konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti.

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan çalışmalar ve esnafların sorunlarına çözüm üretilmesi için atılacak adımlar hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

“ODAMIZIN BİR WEB SİTESİ 2-3 GÜN İÇERİSİNDE AKTİFLEŞECEK”

Başkan Albayrak açıklamasında, "Öncelikle 15 Ocak 2022 tarihinde yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası seçimlerinde bizlere oy veren, vermeyen tüm esnaflarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Biz seçim çalışmalarımızda bazı sözler verdik. Verilen sözleri yerine getirmeye başladık. Çalışmalarımız kapsamında esnaf ve kurum ziyaretlerimize başladık. Odamızın bir web sitesinin olacağı ve bu konuda çok hassas davranacağımızı, hesaplarımızın şeffaf olacağını belirttik. Üyelerimiz odanın gelir ve giderlerini web sitemiz üzerinden takip edebilecekler. Sektör haberlerini, çalışmalarımızı, üyelerimizle ilgili haber ve duyurularımızı aynı şekilde web sitemizden takip edebilirler. İki veya üç gün içerisinde bu çalışmayı aktifleştirerek sistemi geliştirme çalışmalarına başlayacağız" dedi.

“ÇEŞİTLİ GRUPLARDA TOPLANTILARIMIZ BAŞLADI”

Başkan Albayrak, toplantılara başladıklarını belirterek esnafın problemlerine yönelik görüşmeler yaptıklarını belirtti. Albayrak, “Bizim için diğer önemli bir konu ise sektörel toplantılardı. Göreve geldiğimiz gün çeşitli gruplarda toplantılarımız başladı. İlk olarak optikçi esnafımızla görüştük. Onların sıkıntılarını dinleyerek müdahale noktasında gerekli adımları atmaya başladık. Daha sonra sondaj sektörü temsicileriyle görüştük. Mazot fiyatlarında yaşanan sıkıntı onlar için çok büyük sorun teşkil ediyor. Fiyatların artmasından dolayı işlerin durma noktasına geldiği yönetimimize iletildi. Biz bu sorunlara zamanla en etkin şekilde çözümler üreteceğiz. Organizasyon sektöründe yer alan esnaflarımızın problemleri vardı. Konuyla alakalı gerekli görüşmeleri yaptık ve çözüm noktasında gerekli çalışmalarımız başlayacak” diye konuştu.

“KORSAN EMLAKÇILIĞA DEVAM EDENLER KARŞILARINDA BİZİ BULACAKLAR”

Başkan Albayrak, Korsan olarak iş yapanları tespit edip gerekli yasal adımları atacaklarını dile getirdi. Albayrak, “Bizim için en önemli konulardan biri korsanla mücadele konusu. Esnafımızın takdiriyle göreve getirilmemizin en büyük nedeni korsanlara karşı olan tavrımızdır. Biz korsanları istemiyoruz. Korsanlara karşı savaş açtığımızı herkes bilsin. Korsan olarak iş yapanları tespit edip gerekli yasal adımları atacağız. Emlakçılarımızın yaşadığı sorunlar vardı. Oda olma konusunda çeşitli sorunlar yaşandı. Bunların yanı sıra emlakçı esnafımızın en büyük sorunlarından biri korsan emlakçılık yapanlar. Bizler onları istemiyoruz. Eğer bu işi yapmak istiyorsanız vergi levhanızı çıkarın, oda kaydınızı yapın ve yetki belgenizi alarak bu işi yapın. Tüm uyarılara rağmen korsan emlakçılığa devam edenler karşılarında bizi bulacaklar” ifadelerini kullandı.

“KASAP ESNAFIMIZ HAFTANIN BİR GÜNÜNÜN TATİL OLMASI KONUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK”

Başkan Albayrak, yaptığı açıklamada, “Halı yıkama sektöründe yaşanan problemlerle ilgili bir toplantımız oldu. Rayiç fiyat tespiti yaptık ve kararını aldık. Esnafımızda bu rayiç bedele uyacağını belirtti. Sorun yaşanmaması, birlik ve beraberlik için bu tür sektörlerimizle aralıklarla toplantılar yapacağız. Birbirimizi tanımamız lazım. Biz esnafımıza söz vermiştik. Onları ziyaret edip fikir alışverişi yapacağız, sorunlarını dinleyeceğiz. Bu kapsamda odamız hafta sonu tüm gününü esnaf ziyaretlerine ayıracak. Esnafımızın müsaitlik durumuna göre onları tek tek ziyaret edip, sorunlarını dinleyeceğiz. Neler yapılabilir konusunda gerekli fikir alışverişini esnafımızla birlikte yapacağız. Diğer önemli bir konu ise elektrik faturalarının çok yüksek gelmesi. Fiyatların yüksek olması esnafımızın belini büktü. Bin TL elektrik faturası gelen esnafımıza üç bin TL elektrik faturası gelmeye başladı. Problem çözülene, faturalar istenen seviyelere gelene kadar bu konuyu sürekli dile getireceğiz. Kasap esnafımız da aynı şekilde elektrik faturalarından dolayı büyük mağduriyet yaşıyor. Faturanın yanı sıra izin günlerinin olmaması arkadaşlarımızı mağdur ediyor. Yeterince dinlenemiyorlar. Kasap esnafımız için haftanın bir gününün tatil olması konusunda gerekli çalışmaları başlattık. Tatil günü nöbetçi kasap uygulamasını bu kapsamda değerlendirmeye başladık” diye konuştu.

“FAİZSİZ KREDİ KONUSUNDA DA ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Başkan Albayrak, KOSGEB yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ettiklerini belirterek faizsiz kredi için de esnafın yanında olduklarını dile getirdi. Albayrak, “Esnafımızın odasını bilmeli, bizimle daima iletişimde olmalıdır. Odamızda neler yapıyoruz gelip görmelerini, çayımızı içmelerini istiyoruz. Bizleri tanısınlar, odalarını bilsinler. Biz esnaflarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Duyarlılık, birlik ve beraberlik kapsamında, taziye, düğün gibi özel günlerde esnafımız bize bilgi verirse odamızın web sitesinden veya mesaj yoluyla gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. KOSGEB'in yeni bir uygulaması başlıyor. İstihdam teşviki kapsamında esnafımıza katkısı olacak bu uygulama üzerinde KOSGEB yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın zamanda bu uygulamayı esnafımızla paylaşacağız ve gerekli desteği vereceğiz. Faizsiz kredi konusunda da esnafımızın yanında olacağız" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol