Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

KÖYLÜ BİR AYAZ DAHA YİYECEK!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören köylüler için yapılması planlanan 3 bin konutun ağır adımlarla ilerlemesi vatandaşları tedirgin etti.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla bir kez daha soğuk havada dışarıda kalmanın endişesini yaşayan köyüler, evlerin biran önce yapılmasını talep etti.

KÖYLÜ NE YAPACAĞINI BİLMİYOR

Elazığ merkez Koçharman Köyü Muhtarı Hasan Yasul, yaptığı açıklamada,  evlerin yapımının geciktiğini belirterek, "24 Ocakta deprem yaşadık. Bizden 44 tane ağır hasarlı evimiz var. Yıkılan evlerimiz de oldu. Diğerleri de yıkılma durumuna geldi. Biz evlerin betonarme yapılmasını istiyordu. Ancak olmadı. çelik konstrüksiyon yaptılar. Şu ada hazırlıklar yapılıyor. Yer belirleme çalışması yapılıyor. Şuanda bir mağduriyet var.  Gönül isterdi ki vatandaşın istediği şekilde yapılsın. Yapılan evler iklim şartlarına uymuyor. Yazın çok sıcak kışın çok soğuk olur bizim bu bölge. Şuanda evlerin yapımında bir gecikme söz konusu.  Geçen yıl ayaz yedik. Yine kış geldi kapıya dayandı. Milletin ne yapacak bilmiyor. Biz umut ediyoruz ki evler bu kışa yetişir.  Vatandaşlar da taşınır. Biz devletimizden biran önce evlerin yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Evlerin yetişemeyeceğini düşündüklerini ifade eden Yasul, "Ben yetişeceğini düşünmüyorum. Havalar soğumaya başladı. Hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. Herhalde bu sene de bir ayaz daha yiyeceğiz. En azından başlanmış olsaydı bir umut olurdu." diye konuştu.

AFAD  KONUTLAR HIZLA İLERLİYOR

Öte yandan AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı, depremzedeler için 135 köyde toplam 3 Bin konut inşa edileceğini söyledi. Bin konutun kısa zamanda tamamlanacağını belirten Pıhtılı, 2 Bin konutun yer tesliminin ve ihalesinin de yapıldığı kaydetti.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için köylerde yapılan deprem konutları hızla ilerliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı, yaptığı açıklamada, depremde evleri hasar gören 3 bin hak sahibinin bulunduğunu, depremzedeler için köylerde konut yapımının hızla devam ettiğini söyledi.

3 BİN KONUT YAPILACAK

Elazığ'da merkez ve ilçelere bağlı 135 köyde konut yapılacağını belirten Pıhtılı, "Şuanda 1015 konutun yapımı sürüyor. Yapımı devam eden konutların önümüzdeki ay tamamlanacak. 2 Bin konutun yer tespiti ve ihalesi yapıldı. Bunların yapımına da en kısa sürede başlanacak. Köylerde toplam 3 Bin konut yaparak hak sahiplerine teslim edilecek." dedi.

DEPREME DAYANIKLI, KONFORLU EVLER

Her biri 90 metre kare alana sahip, 2+1 şeklinde dizayn edilen konutların Isı ve ses yalıtımı olan, bölgenin coğrafi şartlarına uygun konutlar olduğunu belirten Pıhtılı, "Konutlar çelik konstrüksiyon betonerme yapılardan oluşuyor. Vatandaşlarımızın içerisinde rahat edebileceği konforlu evler yapılıyor. Kendi yeri olan vatandaşlarımızın evlerini kendi arazisine, yeri uygun olmayan hak sahipleri için de hazine arazisinde toplu alanlara yerleştiriyoruz. Ödemeler, konut tesliminden iki yol sonra, 18 yıl faizsiz toplamda 20 yıl olacak. Konut fiyatları Cumhurbaşkanımızın açıkladığı fiyatlar doğrultusunda olacak. Köylerde yapılan konutlarda şuan için her hangi bir sıkıntı yok." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol