Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

''Kârdan Ödün Vererek Satış Yapıyoruz''

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut, gelen zamlar hem esnafı hem müşteriyi etkilediğini söyleyerek '' Sattığımız ürünlerin üzerine zam geldiği zaman müşteri tepkili oluyor. Ben dolarla mı çalışıyorum ki, doların zammını bana vuruyorsun diyorlar.''dedi.

''MÜŞTERİ YOK, FİYATLAR YÜKSEK''

  İşler durma noktasına geldiğini belirten Havabulut. ''Müşteri yok, fiyatlar yüksek geliyor .Kârımızdan ödün vererek satış yapamaya çalışıyoruz. Sıfır telefonlarda aşırı derece fiyatlar yükseldiği için vatandaş ikinci el telefonlara yönelerek daha ekonomik fiyatlara alma yöneliyor. Telefonların yanı sıra, telefon, güvenlik sitemleri elektronik yedek parça saat ve saat malzemelerinde de fiyatlar yükseldi. Cep telefonu elektronik eşya saat ve benzeri ürünleri bozulan vatandaş tamir bile etmekte zorluk yaşıyor. Müşteri temkinli davranıyor zorda kalmadığı sürece ürünlerini değiştirmiyor. Deprem ve pandemi den dolayı sıkıntı yasayan esnafımız şimdi de ekonomik kriz ile karşı karşıya karşıya. Piyasa çok karışık olduğu için elektronik eşya tablet cep telefon talepleri olsa bile dışarıdan ürün gelmiyor. Çünkü ithalat ve ihracat doların yükselmesine bağlı olduğu için oda durdu. '' diye konuştu.

''EKONOMİK KRİZ HEM VATANDAŞI HEM BİZİ ETKİLİYOR''

Elektriğe,doğal gaza, temel gıdaya kısacası her şeye zam geldiğini dile getiren Mehmet Havabulut ''  Vatandaşın cebinde para yok. Parası olanda korkuyor bir şey almaya. Onlarda haklı neyin ne olacağını bilmiyor . Vatandaşta haklı esnafta bu gelen zamların sonu nereye varacağını bilmiyoruz.   Talebimiz devlet büyüklerinden kurlara müdahale etmeleri ve ekonomik krize bir çözüm bulmalarının istiyoruz. Başımızdaki büyüklerimiz bu işe nasıl müdahale edeceklerini iyi biliyorlar. Bizim sadece talebimiz olur. Yol gösteremeyiz. Buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. '' şeklinde konuştu.

''SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR''

Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut , seçim çalışmalarının iyi gittiğini ifade etti. Odalarına kayıtlı esnafların sıkıntılarını bildikleri kadar, çözümlerini de bildiklerini vurgulayan Havabulut  sözlerine şöyle devam etti'' Seçim süreci devam ediyor. Esnaflarımızla görüşüyoruz, değişimden yana olduklarını söylüyorlar.

Mevcut başkanı tanımadıklarını ifade ediyorlar. Şimdiye kadar oda başkanlığı yönetiminin yanlarında olmadıklarını ve hatta çoğu kişi odanın varlığından haberdar değil. Bizde esnaf olduğumuz için hizmet anlamında bir şey yapılmadığını gördük.  Bende odanın bir üyesiyim ve bundan da her zaman gurur duydum ama başkanımız bir gün olsun ziyaretimize gelmedi. Projelerini görmedik. Odamızın bir yeri olmadığı gibi tabelası bile yok. Biz odamızı misyonu, vizyonu olan hale getireceğiz.  Esnafların çoğunluğu, çalışan, emek veren, sorun çözen, başkan istiyorlar. Bizimde yaşımız genç, sürekli sahada olacağımıza inanıyoruz.  Esnaflarımıza hizmet anlamında neler yapabiliriz adına projeler oluşturuyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz. Bu projeleri hayata geçirmek için seçimi kazanmayı bekliyoruz. İnşallah kazanacağız.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol