Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

"KURA İSTEMİYORUZ"

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarının ve dükkanların kura yöntemiyle hak sahiplerine verilmesi tepki topladı.

Rüstempaşa ve Mustafapaşa mahalle sakinleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı irtibat ofisinin önünde toplanarak seslerini duyurdu.

Hak sahipleri yaptıkları açıklamada, konut ve dükkanlar için kura çekilmesine karşı olduklarını, herkesin evinin ve dükkanının yerinde verilmesini istedi.

Tepkilerini ve taleplerini dile getiren vatandaşlar şöyle konuştu:

"KURA İSTEMİYORUZ"

Rüstempaşa mahalle sakinlerinden Ayhan Polat: "Vatandaş olarak biz perişanız. Biz kura istemiyoruz. Bize söz verdiler, herkesin evini dükkanını yerinde verecek dediler. Bizim malımızı yerinde versinler. 600 tane daire olacağı yere 300 tane daire yapılıyor. ben başka yere gitmek istemiyorum. Bize verilen sözler yerine gelsin. Bakan geldi söz verdi, Çevre Şehircilik müdürü söz verdi; herkesin evini, dükkanını yerinde vereceğim diye. Biz komşular arasında birbirimize düştük. Benim evimi, dükkanımı başkasına verilir mi? Ben başkasının dükkanını aldığım zaman ben o dükkanda rahat oturabilir miyim? Benim dükkanım arkada.

Ön cephede bana dükkan düştü, arkadaş bırakır mı ben ön cephedeki dükkanda oturayım? Benim evim nerede yıkıldıysa bana orada versinler. Benim dükkanım nerede yıkılmışsa oradan versin. Ben başka bir şey istemiyorum. Benim komşumun dükkanını bana verirse, beni de oraya yollarsa ben o adamın dükkanına gidip oturamam. Burada bize sahip çıkan kimse yok. Sahipsiziz.

Metin Bulut çıkıp televizyonda konuşuyor. Bir gün vatandaşın içine girmiş mi?" 

"MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN"

Rüstempaşa Mahalle sakinlerinden Murat Gezer: "Ben hem mahalle sakiniyim hem esnafım. Bizim bu mahallede 18 daire 11 dükkanımız vardı.

Yıkıldığı zaman Bakanlık bize dedi ki 'sizin yerinize 11 dükkanınızı ve 18 dairenizi yapıp teslim edeceğiz.' Ama şuanda yapılanlara bakıyoruz, o adada 335 tane daire , 50 tane dükkan yapılıyor.

Sorduğumuz zaman 'herkese birer daire birer dükkan verilecek' deniliyor.

Gerisi ne olacak? parası verilecek deniliyor. Yıkıldığı zaman bunlar bize söylenmedi. Yıktılar binamızı. Biz mağdur olduk. Yetkililer bizim bu mağduriyetimizi gidersinler. Yılların birikimini heba ettiler burada."

"DÜKKANLAR VE EVLER ADALETSİZ BİR ŞEKİLDE DAĞITILIYOR"

Rüstempaşa Mahalle sakinlerinden İsmail Harun Has: "İnsanlar borçla harçla kendilerine bir ev aldı, dükkan aldı. Ama bugün kura çekimiyle bu dükkanlar evler adaletsiz bir şekilde dağıtılıyor.

Bunu dilek sitesinde gördük. Oldu bittiye getirildi. Adaletsiz bir şekilde dağıtıldı. Buradaki vatandaşlar olarak bizim talebimiz hem dükkanlar hem evler yerinde ve değerinde verilsin. Buradaki herkesin ortak talebi bu."

"YAZIKTIR; YAPMASINLAR"

Mahalle  sakini Cahit Sertkaya: "Ben 35 yıldır burada esnafım. Dükkanım da evim de aynı yerdeydi. Bizim evimiz hafif hasarlıydı. Evimiz yıkılmayacaktı. Ama evimi ve dükkanımı yıktılar.

Dediler ki 'siz burayı boşaltın, biz burayı da yıkacağız' biz dedik ki 'evimiz hasarsız niye yıkıyorsunuz?'

Dediler ki 'biz bu alanı kentsel dönüşüme sokacağız, sizin hiçbir kaybınız olmayacak. Kendi evinizi aynı şekilde vereceğiz.' Geldik baktık ki bizim evimizin olduğu yeri hiç yapmıyorlar. Bu kadar milleti mağdur etmesinler. Bizi de kuraya tabi tutacaklarmış. Yazıktır, yapmasınlar. Bir yetkili gelip de bizi bilgilendirmiyor. "

"YETKİLİLER BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULSUNLAR"

Rümtempaşa Mahalle Muhtarı Yusuf Gül: "Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında olan yerde büyük sıkıntı var.

Bu sıkıntı iş yeri eksik olan yerler var, eksik olan evler var. Kaç tane olduğu belirsiz.

Bir de evlerde kura çekimi yapıyorlar. Vatandaş bunu kabul etmiyor.

'Ben 4. katta oturuyorum, kura çekilecek  birinci kata mı geleyim?  diyor.

Buralarda sıkıntı büyük. Biz yetkililere bildiriyoruz.

Kura çekilişini vatandaş kabul etmiyor. Yetkililer biran önce buna çözüm bulsunlar."

"VATANDAŞ MAĞDUR VE PERİŞAN"

Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakmak, "Herkes diyor ki benim katımı yerinde vereceksin.

Ama bizim de duyumumuza göre kura çekimi olacak.

Kura çekimini de vatandaş kabul etmiyor.

Sayın valimizle görüştüm. Önümüzdeki hafta içinde sayın valimiz ve birim müdürlerimizle burada bir toplantı olacak.

İnşallah iyi bu durumu bakanımıza iletirler.

Henüz kira parasını almayanlar var. Vatandaş mağdur, vatandaş perişan."

Anahtar Kelimeler:
KURA İSTEMİYORUZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol