Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

Kura Mağdurları Ağar'la Görüştü

Geçtiğimiz aylarda TBMM'de beş partinin ortak kararıyla depremlerin zararını en aza indirgeyecek önlemlerin saptanması için kurulan Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'a gelerek çalışmalarına başladı.

Komisyonun sabah saatlerinde Elazığ Valiliğinde yaptığı bilgilendirme toplantısı öncesi, toplu kura çekimi sonrasında  hak kaybına uğradıklarını ifade eden ve kura mağduru olduklarını dile getiren  çok sayıda vatandaş talep ve sorunlarını bildirmek üzere valilik binasının önünde toplandı.

Deprem sonrası yapımı tamamlanan ve hak sahiplerine dağıtılan deprem konutlarının kura çekim yöntemi, dairelerin metrekareleri ve yerleri nedeniyle  hak kaybına uğradıklarını ifade eden vatandaşlar talep ve sorunlarının dinlenmesini istediler.  

Uzun bir süre valilik önünde bekleyişlerini sürdüren vatandaşlar  AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ile görüştüler. 

Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen AK Parti Elazığ Milletvekili   Ağar valilik önünde toplanan vatandaşları temsilen gruptan 11 kişiyi  valilik binasına davet etti.

 Zülfü Tolga Ağar’ın önerisi ile depremzede vatandaşlar arasından seçilen  11 kişi, Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’ nunda Milletvekili Ağar ve AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ile bir toplantı yaptılar.

Vatandaşların talep ve sorunlarının ele alınacağı toplantının ardından yaşanan sorunların Milletvekili Ağar tarafından Deprem Araştırma Komisyonu'na iletileceği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol