Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Kurnaz  Elazığ Esnafına Teşekkür Etti

Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz kredilerin ertelenmesi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede,  kredilerin 6 ay ertelendiğini ifade etti. Başkan Kurnaz  ertelenen kredi taksitlerinin  kalan taksitlere taksim edileceğini açıkladı. Kurnaz,  “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  ilimizi ziyaretinin hemen ardından bir açıklama yaparak  esnaflar ile ilgili olarak almış oldukları kararı duyurdular .  1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasındaki kredi taksitleri 6 aylığına faizli olarak ertelenmiştir. Kararı  örnek vererek açıklayacak olursak,  bir esnafımızın  ikinci ayda  ödemesi gereken kredi taksidi var. Bu kredi taksitinin  5 bin TL olduğunu düşünelim. Bu 5 bin TL sekizinci aya ertelendi.  Sekizinci aydan sonra on taksidiniz olduğunu düşünelim. Bu 5 bin TL faizli olarak kalan bu on takside taksim edildi.” dedi.   

“ İşçisini Çıkartan Ertelemeden Faydalanamayacak”

 Ertelemeden faydalanmak isteyen esnafların işci çıkartmamış olmamasının tek şart olacağını kaydeden Başkan Kurnaz,” Bu imkandan faydalanmak isteyen esnaflarımızın   istihdam ettiği işçilerini işten çıkartmaması gerekmektedir. Esnafımız  istihdam ettiği vatandaşlarımızın iş akitlerini sonlandırdığı takdirde  bu  erteleme imkanından faydalanamamaktadır. Bu uygulamanın amacı  hem esnaflarımızın mağdur olmasını engellemek hem de işsizliği önlemektir.   Şuanda  bizden kredi alan 4 bin esnafımız bulunuyor . Bu esnaflarımızın tamamı bu imkandan yararlanacaklar.  Erteleme kararı  mevcut  pandemi koşullarından  dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşayan esnaflarımız açısından  çok önemli bir karar olmuştur.  İnşallah bu pandemi  belası bir an önce biter ve esnaflarımız eskiden olduğu  işlerine devam ederler.    Biz zaten kredi taksitlerini ertelediğimiz esnaflarımızın özellikle kooperatifimize gelip taahhütname almak zorunluluğu bulunuyor  Taksitinin 6 ay ertelenmesi için o taahhütnameyi esnaftan alıyoruz. Biz Esnaf Kefalet olarak üyelerimizden taahhütnameyi aldıktan sonra bunu bankaya ibraz ediyoruz. Bankada bunun gereğini yapıyor. İnternet üzerinden yapılmıyor. Buradaki taahhütnameye ıslak imza atmaları gerekiyor. “ ifadelerini kullandı

“Bankalarda %21 Faizle Verilen Krediyi Biz %8 Faiz Oranıyla  Veriyoruz. “

 Kredi koşullarını yerine getiren bütün esnaflara kredi verdiklerini kaydeden başkan Kurnaz,”Kredi koşullarını yerine getiren bütün esnaflarımıza kredi imkanı sunuyoruz.  Biz ülke genelindeki bin 134 kooperatif arasında en büyük yedinci kooperatifiz. Eskiden plasman noktasında sıkıntılarımız oluyordu. Esnaflarımızın taleplerine cevap veremiyorduk.  Şimdi ise çok şükür böyle bir sıkıntımız bulunmuyor. Yaptığımız girişimler sonra  çok ciddi bir plasman elde ettik.  Şuanda 250 milyonun üstünde bir plasmana sahibiz.  Bu sayede artık esnaflarımız banklara gitmiyor. Kooperatifimiz artık bir banka gibi hizmet veriyor. Esnaflarımız ihtiyacı olan krediyi kooperatifimizden sağlıyor.  Faiz noktasında da esnaflarımıza ciddi kolaylıklar sunuyoruz bankalarda %21 faizle verilen krediyi biz%8 faiz oranıyla  veriyoruz.” dedi.

“Elazığ Esnafına  Desteğimiz  Devam Edecek”

  Sunmuş oldukları desteklerin devam edeceğini de dile getiren başkan Kurnaz, “ Kooperatifimizin her zaman esnafımızın yanında olduğu Elazığ kamuoyunca bilinmektedir.  Bugün Elazığ’da  şubeleri  bulunan bankaların verdiği kredilerin tamamı bile bizim dağıttığımız kredi kadar değildir.  Bu desteğimiz  devam edecektir.  Faizsiz kredilerin  verilmeye başlandığı dönemde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’e bu kredilerin kooperatifler üzerinden verilmesi gerektiğini ifade etmiştim.  Bankalardan bu kredilerin çıkartılmasının çok zor olduğunu ifade etmiştim. Nitekim de öyle oldu bankalar aynı krediyi 3 yıllığına verirken biz 5 yıllığına verdik.  Taksit ödemeleri bankalarda 4 bin 166 lira olurken bizde 2 bin 500 liradır. Esnaf kefalet kooperatifleri bulundukları illerde  o ilin esnafına ve ekonomisine en önemli desteği veren kurumlardır.  Her ay 7 milyon lira kredi vermekteyiz.   Biz ikinci grup bir kooperatif olduğumuz için  bir esnafımıza 225 bin liraya kadar kredi kullandırabiliyoruz. Esnaflarımıza kredi ödemeleri noktasında da  her türlü kolaylığı sağlıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“ Esnaflarımıza Bu Kişilikleri Dolayısıyla  Teşekkür Ediyorum”

 Elazığ insanın borcuna sadık insanlar olduğunu ve devletten aldığı parayı kuruşu kuruşuna ödemeden rahat edemediğini dile getiren Başkan  Kurnaz,”Elazığ insanı borcu olduğunda rahat uyuyamayan ve devletten aldığı krediyi  kuruşuna kadar ödeyen insanlar olduğunu ifade etmek istiyorum.  Hemşerilerimiz ile bu noktada gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ciddi anlamda kredi dağıtan  bir kurum olarak  Elazığ esnafımıza bu kişilikleri dolayısıyla  sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol