Öne Çıkanlar BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK Milletimizin Hür İradesine Zincir Vurulamayacağının İlanıdır… İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek

Bu haber kez okundu.

Kuyumcuların Tek Umudu Gurbetçiler

Elazığ Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı, Covid- 19 salgının ardından alınan  kısıtlama kararları sonrasında sonucunda iş yapamadıklarını belirtti. Pandemi  sürecinin bütün sektörler gibi Kuyumculuk sektörünü de yıprattığını vurguladı.  Çakmakçı, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından sektörlerinin tek umudunun gurbetçiler olduğunu kaydetti.  

'' Çok Yıprandık''

Pandemi nedeniyle çok yıprandıklarını dile getiren Çakmakçı,  ''Pandemi sürecinde, çok şeyler yaşandı. Özellikle, 24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen büyük depremden sonra,  şehir büyük bir sıkıntıya düştü. Vatandaşlarımız ev derdine düştü. Depremin hemen ardından pandemi başladı. Maalesef pandemi bütün olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Düğünler, nişanlar ve sünnet düğünleri iptal oldu. Gurbetçiler gelmedi. Depremden sonra ikinci darbe de pandemiden gelince,  çok yıprandık. Fakat en çok sevindiğimiz olay, sağlığımızı koruduk, kaybetmedik.'' dedi.

''45 Gün Kapatma Kararı Aldık''

Pandemi sürecinde işletmelerinin 45 gün kapalı kaldığını hatırlatan Çakmakçı, “''Müşterilerimizi, sevdiklerimizi ve kendi sağlığımızı tehlikeye atmamak için, ilk pandemi dalgasında, dükkanlarımızı 45 gün kapatma kararı aldık. Durum bizi olumsuz etkilese de, en azından sağlığımız ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Pandemi hala devam ediyor, ancak 1 Temmuz sonrası normalleşme süreci başladı.  Yasakların kalkmasıyla birlikte düğünler yapılmaya başlandı. Ancak kuyumculuk sektörüne döngüsü şu anlık yok. Hem deprem, hem pandemi süreci, hem de altın fiyatlarının yüksek olması vatandaşlarımızın alım gücünü olumsuz etkiledi. Sektörümüz iki yıldır sıkıntı içinde… Önümüze umutla bakıyoruz, inşallah her şey daha iyi olacak.'' ifadelerini kullandı

''Altın Fiyatları Yükselecek''

Başkan Çakmakçı, altın fiyatlarının yüksek olduğunu ve daha da yükseleceğini belirtti.  Çakmakçı,

''Altın fiyatları oldukça yüksek, daha da yükselecek. Şu anda çeyrek altın fiyatı 815 lira, yarım altın fiyatı bin 630 lira, tam altın 3 bin 330 lira, bilezik gram fiyatı 485 liradır. Özellikle fiyatlar konusunda uzun vadede artış bekliyoruz. Maalesef altın fiyatlarının yükselmesi için, her türlü olumsuzluk var. En çok muzdarip olduğumuz konu, malımızı satamamak. Elazığ'da birçok düğün salonu var, ortalama 500 kişiden hesaplarsak 25 bin kişi eder. Yüzde 20'sinin takı taktığını düşünelim.  5-6 bin tane çeyrek eder. Bu da korkunç rakamlara tekabül ediyor. Ancak,  şu anda o ortam yok. Maddi durumu iyi olan her takıyı takabilirken, maddi durumu iyi olmayanlar bir kolye ile veya iki tane ince bilezik ile düğün yapabiliyor. Normalde bir düğüne yarım kilo altın satarken, şu an 50- 80 gram arasında altınla düğünleri geçiştiriyoruz.'' dedi.

'' Umudumuz Gurbetçiler''

Sektörlerinin tek umudunun gurbetçiler olduğunu kaydeden Çakmakçı,''Zor dönemlerden geçerken para kazanmamız düşünülemez. 

Bizim en büyük umudumuz, gurbetçiler.

Gurbetçiler gelmeye başlıyor. Sonuçta şehre sıcak para gelecek.

 Bu noktada tek umudumuz gurbetçiler diyebilirim. 

  Ancak şunun unutulmamasını istiyorum; bir şekilde para bizi bulur ama sağlığımız, her şeyden çok çok daha önemli.'' diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol