Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

"MADEN SAHALARINDA  OYUN OYNANIYOR"

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Maden’de ki zengin rezervlerin bulunduğu sahanın işletilmesiyle ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede, "Geçen yıllar içerisinde çok oyunlar oynandı. Hele ki madenler ile ilgili. Bir bakıyorsunuz yabancı şirketler, madenlerimize göz dikmiş, özellikle altın madenlerini onlar çıkarıyor." dedi.

GÜRGÖZELER'DEN, KOCA'YA ZİYARET

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler ve Merkez İlçe Başkanı Aygün Akgül, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti.  Ziyaretlerinde gündeme dair açıklamalarda bulunan, Başkan Servet Gürgözeler,  yeni maden sahalarının Elazığ'da işletilmesinin çok önemli olduğunu, ama geçmişte olduğu gibi bugün de üzerinde oyunlar oynanacağını söyledi. Ayrıca Rusya- Ukray'na krizinin Türkiye'ye  ekonomik açısından yansımalarını da değerlendiren Başkan Gürgöze, İl genelinde parti olarak yapacakları çalışmalardan da bahsetti.

"MADEN SAHALARIYLA İLGİLİ KONUYU ARAŞTIRDIK"

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Geçmişte  Maden İlçesi'nde işletmeler üzerinde  çok oyun oynandığını ileri sürerek, "Maden konusu çok önemli ama açık yüreklilikle doğruyu söyleyeyim, maalesef burada bir takım oyunlar oynanıyor. Maden sahalarıyla ilgili konuyu biraz araştırdık. Arkadaşlardan bilgi aldım, ilçe başkanımızdan bilgi aldık. Çünkü Maden bizim ilçemiz bir parçamız Maden'de geçmişte bir takım oyunlar oynanmıştı. Bakır işletmelerinin kapanmasında da oyun vardı. Çok iyi hatırlıyorum, Eti Bakır İşletmeleri bunun bir örneğidir. Geçen yıllar içerisinde çok oyun oynadılar. Hele ki madenler ile ilgili. " dedi.

"BİR YERLERE PEŞKEŞ ÇEKECEKLER"

Rezervlerin bulunduğu sahanın işletilmesi konusunda  "Bir yerlere peşkeş çekecekler" diyen Başkan Görgözeler, "Bir bakıyorsunuz yabancı şirketler var madenlerimize göz dikmiş, özellikle altın madenlerini onlar çıkarıyor. Arkasında da ulusal güçleri görüyoruz madenler noktasında. Burada da son yaptıkları araştırmada belirli bir bölge var. Çok kıymetli madenler var altın, kobalt, çinko gibi orayı da ne yapacaklar, bir yerlere peşkeş çekecekler. Pek de ümidim yok ama  inşallah olmaz diyelim. Çünkü diğerlerinde oldu. Bakın göreceksiniz bir gün gelecek Muğla yöresinde yangın olan yerlerde bile bir takım ocaklar açılacak görünen tablo bu.  Dün bir haber okumuştum Ege Bölgesi'nde ben üniversiteyi orada okudum zeytinliklerimiz var. Oyunlar zeytinlikler üzerine maalesef o ağaçları söküyorlar oradan maden çıkarıyorlar. Zeytinlerimiz madenden daha değerli bizim sağlığımızla ilgili bir de öyle bakın meseleye ."  diye konuştu.

"TÜRKİYE EKONOMİK ANLAMDA ETKİLENECEK"

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Rusya ve Ukrayna Savaşı ile ilgili de, krizin Türkiye'yi ekonomik anlamda etkileyebileceğini söyledi. "İki ülke arasında yaşanan  savaş  bize çok büyük zararlar verecektir." diyen Başkan Gürgözeler, "Rusya ve Ukrayna ile güzel bir ilişki içerisindeyiz. Ekonomik yönden birbirimize bir bağımlılığımız var. Ekonomik olarak etkileri olduğu kesin. İleriki zamanlarda yansımalarını göreceğiz. Hoş şeylerle karşılaşmayacağız. Tabi savaş arzu etmiyoruz, kan dökülmesini de arzu etmiyoruz ama emperyalist güçlerin yaptıkları bunlar. Amerika önce ümit verdi, en son çekildi kenara kendi haline bıraktı." dedi.

"TÜRKİYE BURADA YARA ALDI"

Türkiye'nin saf tutmamasını, kendi milli menfaatleri açısından meseleye bakması gerektiğini belirten Başkan Servet Gürgözeler, sözlerine şöyle devam etti, "Türkiye burada yara aldı. Hem Ukrayna, hem Rusya ile ticari ilişkimiz var. Birilerinin yanında saf almamıza gerek yok. Türkiye’nin yapacağı tek şey, kendi milli menfaatleri açısından meseleye bakmak. Bizim uzun yıllardan beri geleneksel dış politikamız vardı, o politikanın devam ettirilmesi lazım."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIZ"

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı  Servet Gürgözeler, İktidar partisinin muhalefet partilerle bir araya gelip istişaresi yapması gerektiğini kaydederek başkanlık sitemine karşı olduklarını söyledi.

Başkan Gürgözeler, Başkanlık sitemine karşı olmalarının nedenlerini ise şöyle açıkladı, "Biz muhalefetteki partiler olarak başkanlık sistemine karşıyız. Niye karşıyız? Bazı konular var. İstişare edilecek, geçmişe bakılarak karar verilecek konular. Bugün o geleneksel yapıdan uzaklaşmış gibi görüyoruz.  Biz iktidarın şunu yapmasını temenni ediyoruz, muhalefet partileri ile bir araya gelsinler, görüş alışverişinde bulunsunlar, bir takım kararlar alsınlar veya bir konu ile ilgili de muhalefeti bilgilendirsinler. Böyle durumlarda muhalefet, iktidar diye bir ayrım yapmak da yanlış. Milli bütünlüğümüzü ilgilendiriyor, ekonomik olarak da, siyasi olarak da hangi açıdan bakarsanız bakın değişen hiçbir şey yok. Bu konu herkesi, ülkenin genelini ilgilendiriyor." diye konuştu.

" İÇTEKİ PROBLEMLERİMİZİ BİTİRMİŞ DEĞİLİZ"

Bir buçuk ay önce göreve başlayan İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, yapacakları çalışmaları anlattı. Önce partide birliği beraberliği sağlamak istediklerini belirten Başkan Gürgözeler , göreve geldikten sonra bir yol haritası belirlediklerini kaydetti. Bu yol haritasına göre yola devam ettiklerini dile getiren Gürgözeler, "İlk geldiğimizde teşkilatlarımızın hepsi fesih edildi. Yan kuruluşlar da dâhil bu konuları yeniden ele aldık. Yeniden yapılandırmalara gidildi. Henüz daha içteki problemlerimizi bitirmiş değiliz. Nedir? mesela hali hazırda 3 beldemiz bulunuyor oralara henüz dokunamadık. Kovancılar ilçemiz duruyor. Alacakaya ilçemiz duruyor. Onları da bitireceğiz, sonra da artık siyasetin özüne döneceğiz." ifadelerini kullandı.  

"SİYASETİN ÖZÜ OLARAK SAHAYA İNECEĞİZ"

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı  Servet Gürgözeler, parti içi çalışmalar bittikten sonra vatandaşla sık sık bir araya geleceklerini, yanlarında olacaklarını  belirterek, "Siyasetin özü nedir? Sokağa ineceksiniz. İşimiz sokakta caddede, mahallede, beldede köyde, ilçede olacak insanlara dokunmadan insanlar ile göz teması sağlamadan siyasette başarı bekleyemeyiz. İnsanlarımız bizleri seviyorlar, Sayın genel Başkanımızı çok seviyorlar. Biz de bunlardan istifade etmek suretiyle insanlarımızla sağlıklı bir ilişki kuracağız.  Allah’ın izniyle başarılı olacağız." dedi.

AKGÜL: "EN VERİMLİ ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Aygün Akgül ise teşkilat olarak çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek, "İl Başkanımız Servet Gürgözeler'in görev almasıyla beraber kendi taktirleriyle görevlendirmem söz konusu oldu. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımla çalışıp tecrübelerinden yararlanmak bizim için bir onurdur. İnşallah layık olamaya çalışacağız. Önceliğimiz merkez ilçe olarak 975 tane sandığımız, 43 tane mahallemiz, 149 adet köyümüz var ve bunların hepsi bize bağlı. Merkez İlçe olarak benim sorumluluğumda inşallah bunları teşkilat olarak en kısa zamanda yoluna koyup çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol