Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

MADEN TREN İSTASYONU İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

İl Başkanı Yavuz Doğdu Yaptığı açıklamada,6-9 Ocak 2021 tarihlerinde, CHP’nin 30 milletvekilinin Elâzığ ziyaretine katılan Milletvekilleri yapmış oldukları ziyaretler kapsamında, Maden ilçesindeki tarihi tren istasyonunun restorasyonu olmuştur. Bu konuyla ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekilimiz Sn. Gökan Zeybek, 2 Haziran 2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vermiştir. Önergede şu ifadeler kullanılmıştır:

            “Elazığ ili Maden ilçesinde bulunan Tren İstasyonu 19 Eylül 2014 tarih ve 2523 sayılı kararla Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘1. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı’ olarak tescillenmiştir. Ayrıca TCDD’nin 2015’teki restorasyon planlaması sonucu yine Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun 12 Temmuz 2017 tarih ve 4946 sayılı kararıyla rölöve ve restitüsyon projesi, 20 Ekim 2017 tarih ve 5188 sayılı kararıyla da restorasyon projesi onaylanmıştır.

            Bu bağlamda;

  1. Tarihi ve tescilli Maden Tren İstasyonu’nun 515 m2’lik proje alanını kapsayan restorasyonu neden sürüncemede bırakılmıştır ve neden hâlâ başlamamıştır?
  2. Tarihi ve tescilli Maden Tren İstasyonu’nun restorasyonu ne zaman başlayacaktır? Bununla ilgili bir çalışma bulunmakta mıdır?”

Milletvekilimiz Sn. Gökhan Zeybek’in de yazılı soru önergesinde ifade ettiği hususların altını çizerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan cevap bekliyor, Milletvekilimizin konuyla ilgili duyarlılığına şahsım nezdinde Elazığ İl Başkanlığımız adına teşekkürü borç biliyoruz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol