Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Maden Yeni Bir Sorunla Karşı Karşıya

Bakır Maden İşletmesinin döktüğü molozlar nedeniyle heyelan riski altında olan Maden ilçesi, yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Heyelan sorunu nedeniyle aylardır taşınıp taşınmayacağı konusu gündemden düşmeyen Maden ilçesinde bu kez Bakır Maden işletmesindeki güvenlik görevlilerinin toplu şekilde işten çıkarılacağı iddia edildi.  

Edinilen bilgiye göre, ilçede faaliyet gösteren Bakır Maden İşletmesinde çalışan 18 güvenlik görevlisinin iş akitleri feshedilip, il dışından anlaşılan bir güvenlik firmasının elemanları işe yerleştirecek. Bu iddia, ilçede tepkiye neden oldu.

ŞİMDİLİK ASKIYA ALINDI

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Bakır Maden işletmesinin bu kararının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bu konuda işletme yöneticileri ile görüştüğünü belirten Başkan Orhan Yavuz, şimdilik bu kararın askıya alındığını ifade etti.

Bazı temaslarda bulunmak için Ankara'ya gittiğini belirten Başkan Yavuz, döndükten sonra fabrikaya yöneticileriyle konuyu tekrar görüşeceğini aktardı.

Maden'de işsiz insanlar dururken dışarıdan güvenlik elemanı getirmenin doğru olmayacağını ifade eden Yavuz, "Keyfi olarak bütün işçilerin işten çıkarılmasını doğru bulmuyoruz.

Bireysel olarak bir problemi olan kişi varsa onunla ilgili işlem yapılabilir.

Ancak, toplu bir işten çıkarma doğru olmaz. Firma şimdilik bu kararını askıya aldı. Ankara'dan döndükten sonra konuyu tekrar görüşeceğiz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol