Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Mevsimin İlk Işgını Çıktı

Baharın müjdecisi olarak de bilinen Işgın, zor koşullarda sarp dağlarda toplanarak Elazığ’a getiriliyor. Özellikle yeni Cami civarında tezgâhlarda satışa sunulan ışgın ve gullik de bu yıl zamlardan nasibini almış durumda. Mevsimin ilk ışgını 20 Liradan tezgâhlardaki yerini almaya başlarken, güllik 5 liradan satılmaya başlandı.

IŞGIN OTUNUN FAYDALARI

– Özellikle lösemi ve kanser ile mücadelede kullanılan ışgın, hücrelerin yenilenmesinde ve gelişmesinde önemli rol oynuyor.

– Grip, böbrek rahatsızlığı, yorgunluk, uykusuzluk, ateşli hastalıklar, stres gibi rahatsızlıklarda iyileşmeye yardımcı olur.

– Mide ve bağırsaklarda meydana gelen gazların giderilmesini sağlar ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca mide duvarını koruyarak yara oluşmasını önler.

Mide asidini dengeleyerek yemek borusu kanserine yakalanma olasılığı azaltır.

– Kaynatılıp suyu içildiğinde astım ve nefes darlığının yanı sıra sürekli öksürüğe de iyi gelir.

– Işgın otu ayrıca sivilce ve cilt lekeleri üzerinde de etkilidir. Düzenli kullanıldığında birkaç haftada sivilceleri ve ciltte meydana gelen birçok leke türünü kalıcı olarak temizler.

– Işgın otu iştah açıcı olması ile bilinir. Düzenli tüketiminde metabolizma problemleri nedeniyle zayıf olan kişilerde kilo almaya yardımcı olabilir.

– Az alındığında kabız, biraz yüksek dozda alındığında ise müshil etkisi vardır.

– İçeriğinde bol miktarda bulunan K vitamini sayesinde ışgın otu; kemiklerin güçlenmesine ve kemik erimesi gibi hastalıkların engellemesine yardımcı olur.

– Işgın otu lifli bir gıda olduğundan ve kalorisinin de düşük olmasından dolayı kilo vermeye yardımcı olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol