Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Meyve ve Sebzedeki Yüksek Fiyatlar Cep Yakıyor

Pazar tezgahlarındaki yüksek fiyatlar ile ilgili değerlendirmede bulunan pazarcı esnafları, meyve sebze fiyatlarının manavlarda çok yüksek olması nedeniyle semt pazarlarının yolunu tutan vatandaşların, pazarlardan ya eli boş döndüğünü ya da alacağı ürünü kilo yerine tane olarak almak zorunda kaldığını belirttiler. Yüksek meyve ve sebze fiyatlarının mutfakları boş bıraktığını vurgulayan pazarcı esnafları önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artacağını kaydetti. İşte pazarcı esnaflarının yüksek fiyatlar sonrasında vatandaşların artık ürünleri tane olarak aldığını kaydettiği haberimizin detayları…

“Vatandaşlarımız Fiyatı Çok Yüksek Olduğu İçin Domatesi Bile Tane Olarak Almak Zorunda Kalıyor” 

Meyve sebzedeki yüksek fiyatlar ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan pazar esnafları vatandaşların yüksek fiyatlara tepki gösterdiğini bu tepkilerinde haklı olduklarını kaydettiler. Önümüzdeki günlerde fiyat artışlarının devam edeceğini de kaydeden Pazar esnafları yaşanan durumun yeterli miktarda ürün bulunmamasından kaynaklandığını ifade ettiler.

Artık vatandaşların sebze ve meyveyi tane olarak aldığını belirten pazar esnafları  , “ Fiyatlar gerçekten çok yüksek. Vatandaşlarımızın alım gücü olmadığı için gördüğünüz gibi tezgahlarımızda ürünlerimiz neredeyse getirdiğimiz gibi duruyor.

Vatandaşlarımız yüksek fiyatlar noktasında şikayette bulunuyorlar. Bu noktada gerçekten de haklılar.

Bugün çarliston biberde bile kilogram fiyatı 8 lira oldu.

En temel sebze olan domatesi bile vatandaşlarımız fiyatı çok yüksek olduğu için tane olarak almak zorunda kalıyor. 

Pazara ucuza sebze ve meyve alırım umuduyla gelen vatandaşlarımız yüksek fiyatları görünce tezgahlara yaklaşmaktan bile korkuyor.

Yüksek fiyatların nedenin ihracat olduğunu ifade ediyorlar. Ancak gerçek sebep yeterince ürün olmamasından kaynaklanıyor.

Artık eskisi gibi ekim olmadığı için ürün de az oluyor.

Bunun üstüne masraflarda yükselince bu masraflar maliyet olarak ürünlere yansıtılıyor.

Örneğin geçen yıl 5 liraya yapılan bir kasayı bu yıl işçiler 15 liraya yapıyor. 

Yine geçen yıl kilosunu 5 liraya aldığımız poşete bu yıl 15 lira ödüyoruz. 

Bunlarda fiyatlara yansıyor.

Önümüzdeki günlerde maliyetlerin daha da artmasına bağlı olarak fiyatların da daha da artacağını belirtmek istiyorum.”  ifadelerini kullandılar.

 Pazara Gitmek İçin  Artık Yüklü Miktarda Bir Para Gerekiyor

En ucuza satılan ürünün bile kilogram fiyatının 4 liraya yaklaştığı semt pazarlarında dört kişilik bir ailenin sebze ve meyve ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilmesi yüklü bir miktarı gözden çıkartması gerekiyor.

Vatandaşların alış veriş anlayışını değiştiren ve artık vatandaşları ürünleri tek tek almak zorunda bırakan kilogram fiyatları ise şu şekilde:

Çarliston Biber: 8-9 TL

Normal Biber: 10 TL

Patlıcan 5 TL

Domates 6 TL

Salatalık 3.5 TL

Kabak: 3,5 TL

Elma: 4 TL

Portakal: 4 TL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol