Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

MHP SAHAYA İNDİ

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, meclis üyeleri ve Kovancılar teşkilatı ile birlikte 25 Haziran tarihinde Bingöl’de meydana gelen depremden etkilenen Karakoçan İlçesi’ne bağlı Kuşbayır, Karaçan ve Kuvatlı köylerini ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

25 Haziran tarihinde saat 21.28’de Merkez Üssü Bingöl’ün kığı ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Çevre illerden de hissedilen depremde merkez üssüne komşu olan Karakoçan İlçesi’ne bağlı Kuşbayır köyünde de evlerde hasarlar meydana gelmiş, vatandaşlar korku ve panikle kendilerini dışarı atmışlardı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver de, beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Osman Dilek, Ahmet Çiftçibaşı, Raif Aslan, Kovancılar İlçe Başkanı İrfan Güneş ile birlikte depremden en fazla etkilenen bölgeye gitti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten MHP İl Başkanı Işıkver ve beraberindekiler, köyü gezerek, hasarın boyutunu yerinde tespit ettiler. Sıkıntıları dinleyen Işıkver, çözümü için söz verdi, zaman zaman muhtar ve köylüler arasında çıkan gerginliğinde sakinleşmesini sağladı.

DEVLETİMİZ KONTEYNER İHTİYAÇLARINI DA KARŞILAYACAKTIR

MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, “Bu depremde mağdur olup dışarıda kalan, evi hasarlı olup dışarıda kalan arkadaşlarımıza devletimiz sağ olsun zamanında yetişmiş buraya eksikte olsa yetişmiş. Fakat vatandaşlarımız normal yaşantılarını sürdürebilmeleri için konteyner ihtiyaçlarının olduğunu söylüyorlar. Onun da tabi prosedürleri var. Devlet konteyner ev vermez diye bir kaide kural yok. Ağır hasarlı yerler tespit edilip tutanak haline geldiğinde devletimiz bu konteyner ihtiyaçlarını da karşılayacaktır. Yiyecek ve gıda ihtiyaçlarında devletimiz var olsun imece usulüyle de olsa köylü kendi aralarındaki yardımlaşmalarından bu ihtiyacını büyük bir ölçütte halletmişler. Zaten öyle bir sıkıntıları da yok. Burada bu depremden dolayı uzaktan su yollarında kayıplarının olduğunu, yollarının taş duvarlarının yıkılıp köy ara yollarının komple kapandığını, buraların düzeltilmesi talebinin olduğunu zaten özel idare olarak kepçe gerekli araç gerek gönderilmiş. Çalışmaya devam ediyorlar. İlk öncelikli olarak su ihtiyacı olduğu için, su kayıplarının giderilmesi için araç gereçler suda çalışıyorlar. Su işi de en kısa zamanda bitecek” ifadelerini kullandı.

DEVLETİN ETKİSİNİ HER ZAMAN HİSSETTİK

Kuşbayır köyünde incelemelerde bulunan MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “Depremle yüzleşme noktasında bizim daha önceden şehri uyarmak için özellikle şehir merkeziyle ilgili bazı açıklamalarımız olmuştu. Tabutluklarda yaşıyoruz, problemli bir bölgede, problemli bir aksta çok sıkıntılı fay hatlarının üzerinde yaşıyoruz. Bunun önlemini almamız lazım bir yana 24 Ocak bize depremle yüzleşme noktasında hakikatten hiçbir pay bırakmadı. Bizde haklı çıkmanın ıstırabını çok güçlü bir şekilde yaşadık ve 6.8’lik depremin artçı etkileriyle şehrimiz çok ciddi bir şekilde boğuştu. Devletin etkisini her zaman hissettik. Her zaman da devletin yaptıklarını savunduk. Özellikle Elazığ’ın yeniden imarı noktasında devletin aldığı refleks, aldığı aksiyon hepimiz tarafından taktirle karşılandı. Yine deprem özellikle bölgedeki herhangi bir yede yani bu Bingöl’ün Kiğı İlçesi’nin merkez üssü olduğu bir deprem ama Karakoçan’da çok ciddi hissedildiğini de bizde fark ettikten sonra ki eskiden böyle 5.3 şiddetinde bir depremde bu oranda bu düzeyde bir farkındalık oluşmazdı ama şu anda maalesef yaşadığımız 24 Ocak depreminin etkisiyle ilimizin, bölgemizin herhangi bir yerinde 5.3 şiddetinde bir deprem olsa dahil hepimiz bunu sanki kendi hanemizde, evimizde bütün hücrelerimizde hissediyor gibi oluyoruz” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜMLERİNİ HIZLANDIRMAK ADINA BURADAYIZ

Başkan Işıkver, “Bundan sonraki dönemde uzmanların işaret ettiği Karlıova segmentinin hareket halinde buralarda nasıl bir etki yaratır, bu bölgelerde bulunan bu kerpiç evler ve taş evlerle ilgili nasıl bir paradigma geliştirmek lazım ondan sonrasındaki sosyal yaşamın huzurla devamı için bizler ne yapmalıyız. Bu hususta bizde bunu araştırmak yerinde tespit etmek maksadıyla hem de buradaki köylülerimizin sıkıntılarını anlamak ve onların çözümlerini hızlandırmak noktasında nasıl bir pozisyon alırız diye buradayız” dedi.



 

Anahtar Kelimeler:
MHP SAHAYA İNDİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol