Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Milletvekili Balık'tan Muhtarlar Günü Mesajı

Milletvekili Sermin Balık mesajında, muhtarlık müessesesinin 1829 yılından günümüze 191 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirterek; “Muhtarlık müessesesi, 1829’dan günümüze 191 yıllık bir tarihe sahiptir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19  Ekim gününün hükümetimiz tarafından Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce, yerel hizmet birimi muhtarlarımıza verilen önemin ispatıdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aylık ve haftalık periyotlarla muhtarlarımızla bir araya gelmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği değerin göstergesidir.

AK Parti Milletvekilleri olarak Elazığ’ımızın mahallelerini, köylerini ve her karışını gezerek, halkımızın sesi ve temsilcisi muhtarlarımızla sık sık görüşerek sürekli istişarelerde bulunup sorun ve talepleri çözüme kavuşturmak adına bugüne kadar olan çabamız bundan sonrada tüm hızıyla devam edecektir. Elazığ’ımızın yaşadığı gerek deprem sürecinde ve gerekse pandemi sürecinde mahalle ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, mahallelerinin ve köylerinin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimize karşı sorumluluklarını bilerek bu görevi layıkıyla üstlenen fedakârca görevini yerine getiren ve birlikte mesai yaptığımız başta Elazığ’ımızın kıymetli muhtarları olmak üzere bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, vazifelerinde başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol