Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLİ EROL: “SORUŞTURMA VE SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

Milletvekili Erol, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada: “Son günlerde ulusal medyada gündeme gelen, belediyeler aracılığıyla yurtdışına gönderilen ve geri dönmeyen kişilerle ilgili Elazığ’daki bazı belediyelerde de benzer işlerin olduğu iddia edilmektedir.

Bir anlamda “insan kaçakçılığı” olan bu iş için çevre konusunda Almanya’da eğitim alma kılıfı uydurularak kamu kurumu olan belediyeler aracı yapılmış, bu kişilere belediyeler üzerinden “Gri/Hizmet Pasaportu” alınması sağlanmıştır.

İddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere açmış olduğu soruşturma ve inceleme sürecinin takipçisiyiz. “İnsan kaçakçılığı” yapıldığı iddia edilen Elazığ’daki bazı AKP’li Belediyelerin; Belediye personeli bile olmayan bu kadar yüksek sayıda insana hizmet pasaportu temin edilerek, bu kişilerin nasıl yurtdışına gönderildiğini konunun siyasi muhatabı olarak AKP Elazığ Milletvekilleri kamuoyuna açıklamalıdır, kamuoyunu bu olayla ilgili bilgilendirmelilerdir” İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol