Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

MUAYENE BAŞVURUSUNU KAÇIRMAYIN

Muayene müracaatlarının  28 Şubat 2021 tarihinde sona ereceğinin de vurgulandığı açıklamada herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için vatandaşlardan başvurularını yapmaları istendi.

Elazığ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarının periyodik muayeneleri il müdürlüklerimizce yürütülmekte olup, su dışındaki sıvıların miktarlarının sürekli ve dinamik ölçümü için ölçme sistemleri (Akaryakıt ve LPG Sayaçları) sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ölçme sistemleri, akaryakıt hacim ölçek kapları, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, hassas kütle ölçüleri 5 Kg dan yukarı kütle ölçüleri demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, maksimum kapasitesi 2000 Kg üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri ile aks kantarlarının periyodik, stok ve ilk muayene işlemleri için 11/10/2019 tarihli ve 30915 sayılı gazetede yayımlanan su dışındaki sıvılar için ölçme sistemleri ile bazı ölçü ve tartı aletlerinin muayene yönetmenliği ile 01/01/2020 tarihinden itibaren TSE yetkilendirilmiş olup bu tarihten itibaren bahse konu ölçü aletlerine ilişkin muayene başvurularının il müdürlükleri yerine TSE ye başvuru yapılması gerekmektedir.

Kanun hükümlerine göre ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunlu bulunmaktadır.” denildi

 Başvurular İş Koluna Göre TSE’ye Veya Belediyelere Yapılacak

 Elazığ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hangi iş kolunun nereye başvuru yapacağı da detaylandırıldı.

Buna göre “Ölçü ve ölçü aletlerinin 2021 yılı periyodik muayene müracaatları 1 Ocak 2021 tarihinde başlamış olup, 28 Şubat 2021 günü mesai bitiminde sona erecektir. Akaryakıt istasyonlarında kullanılmakta olan akaryakıt ve LPG sayaçları, tartım kapasitesi 2000 kg'ın üzerinde olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri ile diğer tartı aletleri (aks kantarları, demiryolu sarnıçlı vagon kantarları vb.) periyodik muayeneleri 2 yılda bir TSE ye yapılacak olup, elektrik, su, hava gazı doğal gaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerinin muayeneleri 10 yılda bir olup, müracaatları il müdürlüğümüze yapılacaktır.

Açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli terazilerin periyodik muayene müracaatları bağlı bulundukları Elazığ veya Palu, Kovancılar Belediyesi Grup Merkezi Belediye Ölçüler Ve Ayar Memurluklarına yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı

“Ölçü Aletlerinin Periyodik Muayenelerinin Yaptırılmadan Kullanılması Yasaktır”

 Ölçü aletlerinin muayenesinin yaptırılmadan kullanılmasının yasak olduğunun vurgulandığı açıklamada  herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için muayene başvurularının 28 Şubat’a kadar yapılması gerektiği ifade edildi. İlgi açıklamada, “Otomatik Tartı Aletleri, I. Ve II. Sınıf Otomatik Olmayan Tartı Aletleri (Eczane/Kuyumcu Ve laboratuvarlarda kullanılan tartı aletleri), tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri (Belediyelerce muayenesi yapılacak olan açık veya kapalı pazaryerlerinde kullanılan tartı aletleri hariç, market, bakkal, kasap, manav gibi işyerlerinde ki tartı aletleri), taksimetreler ve takografların periyodik muayene müracaatları ise belgelendirilmiş Yetkili Muayene Servislerine yapılacaktır.

Damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılmadan kullanılması yasaktır.

Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullananlara 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/c maddesine göre idari para cezası uygulanacaktır.

Ölçü ve tartı aletleri kullanıcılarının ileride mağdur duruma düşmemeleri açısından periyodik muayene müracaatlarını ilgili kuruluşlara en geç 28 Şubat 2021 tarihine kadar yapmaları zorunlu bulunmaktadır.” denildi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol