Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

MÜDÜRLÜKTEN MÜFTÜLÜK ÇALIŞANLARINA AŞI FARKINDALIĞI EĞİTİMİ

Elazığ Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim toplantısına; Uzm. Dr. Hale Kırsoy,  Dr. Öğretim üyesi İrem Bulut, Araştırma Görevlisi Dr. Nilay İçkilli, Dr. Vuslat Tavut, İl Müftüsü Selami Aydın, müftü yardımcıları, şube müdürleri, imam-hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

Aşılamada doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve aşı hakkındaki kaygıları gidermek amacıyla düzenlenen eğitim toplantısına katılım yoğun oldu.

Toplantıda öncellikle, aşı ile ilgili olumsuz önyargıların giderilmesi konusu ele alındı. Konusunda uzman hekim ve akademisyenlerin bilgilendirme yaptıkları toplantıda, toplumsal bağışıklık için aşının gerekliliği, aşı üretimi ve güvenliği, salgının önlenmesinde aşının rolü, aşının yoğun bakım ve ölüm oranları üzerindeki etkinliğini ve koruyuculuğu hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Aşı ile toplumsal bağışıklığın sağlanması ve Elazığ’da ki aşı oranlarının artırılması kapsamında; Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ve Fırat ÜniversitesiTıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından, il genelindeki kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara yönelik olarak benzer toplantıların planlandığı belirtildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol