Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Müftülük ile Milli Eğitim Arasında Hafızlık Protokolü İmzalandı

Örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesini, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesini amaçlayan Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi hayata geçti.

Hafızlık eğitiminin ortaokul düzeyinde yapılması, hafızlık eğitimini erken kolay ve kalıcı hâle getiren erken yaş avantajından yararlanılması, öğrencilerin hafızlık eğitimi için ilgi, istidat ve kabiliyeti olanlar arasından seçilmesi,  hafızlığa 5.sınıfta başlanması, 6. Sınıflarda tamamlanması, 7. ve 8. sınıflarda pekiştirilmesi, öğrencilerin, okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması, öğrencilerin, ortaokul düzeyinde din eğitim ve öğretimi ile ilgili temel becerileri edinmeleriyle Kur’an’ın ana konuları hakkında bilgi sahibi olması birçok amacın hedeflendiği proje kapsamında bu yıl açılan Elazığ Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrencilerin eğitimlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği yapacak.

“İlimize Ve Ülkemize Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk İl Müftülüğü ile yapılan protokol kapsamında yeni açılan Elazığ Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim görecek öğrenciler  için yol haritası çizildiğini kaydetti Gürtürk, “İlimize bu yıl kazandırdığımız Elazığ Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ne göre kurulmuş olup bu yıl ilk öğrencilerini alacaktır.

Okulumuzda eğitim görecek olan öğrencilerimizin mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesini amaçlayan protokolü il müftümüzle imzalayarak güzel bir işbirliğine daha imza attık. Hem imzaladığımız protokolün hem de yeni açılan okulumuzun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Rehberlik Hizmetleri İl Müftülüğü Tarafından Yürütülecektir”

İl Müftüsü Selami Aydın ise   yaptığı açıklamada “Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin hafızlık tespit sınavlarına girebilmeleri için gerekli işlemler, hafızlık eğitimi süreçlerini ilgili birimlerle koordine etmek üzere Kur’an kursu yöneticisi veya öğreticisi görevlendirmelerinin, projeye dâhil olacak öğrencilerin hafızlık eğitimine hazırlanmasına yönelik başkanlıkça hazırlanan Kur’an kursu eğitim programlarının uygulanması, hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırıcı rehberlik hizmetleri İl Müftülüğü tarafından yürütülecektir.” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol