Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Muhalefetten  Elazığ Belediyesi’ne Katliam Tepkisi

24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremin ardından,  ağır hasar aldığı gerekçesiyle yıkılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin,  bulunduğu alandaki  ağaçlar Elazığ Belediyesi tarafından kesildi.   Elazığ  Belediyesi’nin,  Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin bulunduğu alanı,   Ahmet Aytar Meydanı ile birleştirerek kent meydanı ve otopark  yapmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.   Elazığ Belediyesi tarafından  yürütülen, meydan çalışmaları kapsamında, öğretmen evi önünden başlanarak,  Ahmet Aytar Meydanı’na kadar olan bölge, dışarıdan görülmeyecek şekilde bariyerlerle kapatıldı. Bariyerlere bir anlam veremeyen vatandaşlar,   bariyerlerin arkasından yükselen motor sesleri sonrasında, gördükleri  manzara karşısında adeta şoka uğradılar.  Ağaçların  kesilmesinin, kabul edilemez olduğunu dile getiren, CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu,  İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ve  DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet  Kangal Elazığ Belediyesi’ne tepki gösterdiler.

“İktidarın Doğayı Tahrip Etme Politikasının Bugünkü Kurbanı Elazığ'ımız Olmuştur”

Elazığ Belediyesi'nin ağaç kesimlerini tepki gösteren ve CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, “Maalesef iktidarın doğayı tahrip etme politikasının bugünkü kurbanı Elazığ'ımız olmuştur. Yanlış şehirleşme, şehrin konum ve yapısı itibariyle çarpık betonlaşmada ısrar etme yalnızca bizi değil tüm vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir. İktidarın bu konudaki çağrıları yok sayması kabul edilebilir bir tutum değildir. Kentin birçok noktası beton yığınına döndü, birçok bölgede ağaç kesimlerinin olduğunu görüyoruz. Elazığ beton yığınına dönüştürülerek değil yeşillendirme çalışmaları yapılarak daha cazip bir kent haline getirilmesi lazım. Betonlaşma uğruna yapılan bu ağaç katliamından dolayı yetkililere sitemlerimi bildiriyor, doğanın korunması hususunda tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“Çok Sayıda Ağacı Kesmek Sureti İle Büyük Bir Çevre Katliamına Sebep Olunmaktadır”

Elazığ Belediyesi’nin çevre katliamı yaptığını dile getiren DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ise yaptığı değerlendirmede, “Eski Mehmet Akif Ersoy Lisesinin bahçesinde bulunan çok sayıda ağacı kesmek sureti ile büyük bir çevre katliamına sebep olunmaktadır. Burada yapılması kararlaştırılan kent meydanı ve yeraltı otoparkı projesi kapsamında, daha çevreci bir yol izlenmesi gerekirken, plansız bir şekilde bu ağaçların kesilmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Uzun yıllar varlığını sürdürmüş büyük ağaçların gelişigüzel bir şekilde kesilmesi, doğaya ve insana yapılmış büyük bir haksızlıktır. Şehir merkezinin oksijen kaynaklarından biri olan bu ağaçlara zarar verilmeden, farklı uygulamalarla kurtarılması mümkündür. Bu sebeple daha fazla zarara yol açılmadan bir an önce bu uygulamaya son verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Bazı Rantlar Elde Edilecek Diye Oksijen Kaynaklarımızı Yok Etmek Elazığ'a Yapılan Haksızlıktır”

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ise şehrin oksijen kaynaklarının yok edilmesinin şehire haksızlık olduğunu vurguladı. Or, Elazığ Belediyesi’ne tepki gösterdiği açıklamada şunları ifade etti; “İlimizde yetişen ağaçların kesilmesi doğaya ve insanlığımıza zarardır. Bazı rantlar elde edilecek diye oksijen kaynaklarımızı yok etmek Elazığ'a yapılan haksızlıktır. İlimiz zaten orman zengini bir il değil, birde şehirde bulunan ağaçlar kesilince vatandaşımız nerede nefes alacak? Yeni yerleşim alanlarının daha çok ağaçlandırılması gerekmektedir. Ve bu şehrin yeşile ihtiyacı vardır. Bizim toplum olarak ağaç dikmeyi ve ilimizi yeşillendirmeyi acilen yapmamız gerekmektedir. Umarız bu şehir yeşili ve oksijeni bol bir şehir olur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol