Öne Çıkanlar elazığyerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi DEPREM teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI VERECEK

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, Elazığ'ın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen ve tartışmaları da beraberinde getiren Maden’deki zengin rezervleri ile ilgili gazetemize  açıklamalarda bulundu.

"Yerel girişimcilerin almasını canı gönülden isteriz ama bizim için önemli olan tesisin üretiminin burada yapılmasıdır." diyerek tesisin önemine değinen Başkan Orhan Yavuz, ihaleyle ilgili kamuoyunda konuşulan rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"RAKAMSAL DEĞERLERİN HİÇ BİRİ DOĞRU DEĞİL"

İhaleyle ilgili kamuoyunda konuşulan rakamsal değerlerin hiç birinin doğru olmadığı ifade eden  Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz,"Ben genel müdürlükle sürekli irtibat içerisindeyim, kesinlikle teknik raporu genel müdürde dahil olmak üzere hiç birisinin açıklama gibi bir yetkisi yok. Tamamıyla onun müjdesini Cumhurbaşkanı verecek."diye konuştu.

Başkan Yavuz, kamuoyunda konuşulan 30 milyar dolar, 10 milyar dolar gibi rakamların gerçeği yansıtmadığı kaydederek belgelerde alınan rakamlar olmadığını söyledi.

' Elinde belge olmayanlar ya aklından geçeni ya da duyumlarını' aktardıklarını ifade eden Başkan Yavuz, " Sadece muhalefet değil, zaman zaman  televizyonları izliyorum konuşuyorlar. Aslı olmayan şeyler. Ben belediyeyi temsil ediyorum belgeye dayalı olmadan asla konuşmam." dedi.

"PAYLAŞMAYA YETKİLİ DE DEĞİLİZ"

Başkan Orhan Yavuz, İhale süreciyle ilgili görüşmeler yaptıklarını fakat bu görüşmelerin sonucunun kamuoyuyla paylaşma yetkileri olmadığını dile getirerek, müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın vereceğini söyledi.

İhaleyi, Elazığlı firmalarını alması temennisinde de  bulunan Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, "Öncelikle isteğimiz tabi ki yerel girişimcilerin burayı alıp işletmeleri. Ama daha önemlisi onlar alamazlarsa fabrikanın tesisin burada kurulması noktasında birlik ve beraberlik oluşturulması lazım, bildiğim kadarıyla konsorsiyum oluşmuş durumda."ifadelerine yer verdi.

"İHALENİN UZATILMASI ELAZIĞLI İÇİN OLUMLU OLDU"

Başkan  Orhan Yavuz,  4 Nisan’da ihalesi yapılacak olan yeni maden sahaları ihale tarihinin uzatılmasının iş dünyası için bir fırsat olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi," En azından bundan sonra yerel girişimler olsun, bir başka firmalar olsun ona göre hazırlığını yaparlar daha güçlü bir şekilde ihaleye hazırlanarak girerler. Sürenin uzatılması belki Elazığ’da ki girişimci grubunun hazırlığını tamamlayıp alma ihtimali daha yüksek olabilir. Ama bizim özellikle halkımız olarak, vatandaş olarak benim şahsi beklentim de mümkün olduğu kadar kamuoyu oluşturup üretimi burada yapmaktadır."

"VATANDAŞ UMUTLA BEKLİYOR"

Öte yandan  istihdam sıkıntısına da  vurgu yapan Başkan Yavuz," En büyük sıkıntımız istihdamdır. ihaleyi alacak firmanın çok güçlü olması gerek" diyerek,  vatandaşın da umutla beklediğini söyledi.

Başkan Orhan Yavuz, Maden'de şuanda faaliyetlerini sürdüren mevcut fabrikanın katkısı olmadığının altını çizerek," Mevcut Yıldızlar Holding'in  vatandaşa yaşattığı sıkıntıyı yaşatmaması istiyoruz." diyerek sözlerini sonlardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol