Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

Elazığ TSO Müşterek Meslek Komite Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. İki gündem maddesi ile toplanan Elazığ TSO 14 Meslek Gurubu temsilcileriyle Elazığ TSO 2018-2022 Faaliyet Raporu ile Maden ilçesindeki maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili hazırlık süreci değerlendirildi.

Elazığ TSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısının açılışını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Bu hizmet dönemimiz içerisinde Elazığ TSO tarihine geçecek işleri ve hizmetleri ilimiz yöneticileri, paydaşlarımız, kurumlarımız, profesyonellerimiz ve üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. Bu hizmetleri Elazığ TSO İyi Uygulamalar Raporu adı altında yayın haline getirerek sizlerle ve tüm üyelerimizle paylaşıyoruz. Bu yayın aynı zamanda dijital ortamda odamız web sayfasında da erişime açıktır. 42 Ana başlık altında toplam 250 maddeden oluşan bu yayın Elazığ TSO tarihine not düşen tüm faaliyetlerin bir bir açıklandığı ve kayıt altına alındığı bir çalışma olmuştur. Ben yayında emeği geçen tüm profesyonellerimizi tebrik ediyorum. İkinci gündem maddemiz olan İlimiz Maden ilçesi bölgesindeki maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili bugüne kadar bir çok haber, yayın ve TV programı ile konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatarak kamuoyunu bilgilendirdik. Sizlerle çok sayıda istişarelerimiz oldu. İhale tarihini Sayın Vekillerimizin de araya girmesi ile 04 Nisan tarihine kadar uzatarak ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir zaman kazandık. Şimdi bu zamanı en iyi şekilde kullanıp ihale tarihine kadar hazır olmak istiyoruz. Siz kıymetli Meslek Komite Üyelerimizin de iş dünyamız ve vatandaşlarımıza konu hakkında bilgi vermenizi ve doğru yönlendirme yapılması hususunda katkılarınızı bekliyoruz. Şehrimiz adına çok önemli birlik ve beraberlik süreci başladı. Toplumun tüm kesimlerinin yoğun destek ve teveccühü söz konusu. Bu süreci en iyi şekilde yöneterek ilimiz için tarihi bir dönem noktası olan bu yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz. Her birinizin gayret ve destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ELAZIĞ ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNEM NOKTASI”

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar da konuşmasında, “İlimizin kalkınma ve gelişmesi aynı zamanda tüm üyelerimizin ticaretinin sürdürülebilir kılınması açısından maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesi çok değerlidir. Çünkü bu yatırımın tüm katma değeri bu şehirde kalarak hem iç ticarette hem de yeni yatırım olarak ekonomimize kazandırılmış olacaktır. Bugün her platformda konuşulan Ferrokrom tesislerinin il ekonomisine katkısının sınırlı olması yaklaşımı bu yatırım için daha büyük boyutlarda gerçekleşecektir. İşte gelecek yıllarda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın haklı olarak niye aksiyon almadığı eleştirileri karşımıza çıkacaktır. Bugün nasıl çimento fabrikası ve ferrokrom konuşuluyor ise yakın gelecekte de bu konu ilin gündemi olacaktır. Biz şu an büyük bir sorumluluk ile bu işin yönetilmesine büyük emekler vererek girmiş bulunmaktayız. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi çok önemli mesafeler alınmıştır. Elazığ madencilik hususunda belki de Türkiye’nin en deneyimli ilidir. Dolayısı ile bu maden sahasının işletilerek çok yüksek katma değerli ürünlerin dünya pazarına sunulması bizler açısından çok zor değildir. İşin tüm Elazığ halkı tarafından sahiplenilerek elde edilecek katma değerinde olabildiğince tabana yayılması önceliğimiz olmuştur. Hakikaten Elazığ tarihine not düşecek bu girişimin içerisinde mücadele veren herkese kalbi teşekkürlerimi sunuyor, ilimiz ve halkımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Toplantı Meslek Komite Üyelerinin çeşitli sorularının cevaplandırılması ve temenniler ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol