Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Oda Borçlarına Yapılandırma Fırsatı

Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecek.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin en geç 31 Ocak 2021 tarihine kadar Ticaret ve Sanayi Odasının http://www.elazigtso.org.tr/public/fileupload/Aidat%20Yap%C4%B1land%C4%B1rmaEK.pdf adresinde yer alan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya Üyelik Sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını ve ilk taksit ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Konuyla ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, "Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran Üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini Kanunun yayımlandığı tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 28 Şubat 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi : 31 Temmuz 2021) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar yapılandırma yapılabilmektedir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir. Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Başvuru Odamızda matbu örneği olan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, https://ebelge.tobb.org.tr adresinden veya E-devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri-TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Ayrıca, vergi mükellefiyeti sona erdiği hâlde Oda kayıtları devam eden üyelerin, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmemiş olan aidat borçları da yine yapılandırma kapsamında değerlendirilecektir.

Bu durumda olan Üyelerin, tanınan süre içerisinde vergi mükellefiyetlerinin sona erdiğini gösterir ilgili kurumdan alınmış yazı ile Odaya başvurmaları halinde, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte fer’i borçlarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

Bu fırsattan 31 Aralık tarihine kadar yararlanması hususunu önemle duyururuz." denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol