Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler Yurtlardan Memnun

Yurtlarda sabah kahvaltısında 6 TL, akşam yemeklerinde 13 TL olan, devlet katkı bedeli çıkarılınca öğrenciler, aldıkları yemeklerin çeşitlerine göre; ya hiç ücret ödemeden ya da 2TL, 3 TL ve 4 TL gibi ücretler ödeyerek yemeklerini yiyebiliyorlar. GSB Elazığ Yurtları’nda, Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte açılan el sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama,  tel kırma ve rölyef gibi kurslarla öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.  Yurtlar da  her hafta sinema etkinlikleri de  yapılıyor. Öğrenciler bir yandan ikram edilen patlamış mısırlarını yerken bir yandan da filmlerini izliyorlar.

Öğrenciler, birçok branşta yapılan sportif ve sanatsal etkinlikler ile kişisel gelişimlerine katkıda bulunabiliyorlar. Ayrıca; Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fethi Sekin Yurt Müdürlüğü, Sare Ana Yurt Müdürlüğü, Harput Yurt Müdürlüğü, İzzetpaşa Yurt Müdürlüğü, Çok Amaçlı Spor Merkezi ve İpek Yolu Gençlik Merkezi’nde toplamda 6 adet olan  genç ofislerde öğrenciler  keman, gitar, bağlama gibi müzik eğitimleri alıyorlar. Ayrıca bu ofislerde bulunan  satranç, dart, langırt, masa tenisi gibi ekipmanlar da öğrencilerin büyük beğenisini topluyor.

“Emeği Geçenlere Çok Teşekkür Ediyorum”

Memnuniyetini dile getiren öğrencilerden olan Fatih Bilek,  Ömer Bilginoğlu Yurt Müdürlüğü’nde kaldığını belirterek; ‘’Bugünkü kahvaltı menümü aldım. Şimdi kahvaltımı yapacağım. Bu menü için sadece 1 TL ödedim. Allah devletimizden razı olsun. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

“İmkanlar Çok Güzel Ve Bizi Motive Ediyor”

Harput Yurt Müdürlüğünde kalan öğrencilerden Arzu Semiz  ise, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;  ‘’Bugün ki,  etkinlikten çok memnun kaldım, çok eğlendim. Gençlik lideri Gamze Hanım ve diğer yurt çalışanı memurlardan çok memnunum. Ayrıca; bakanlığımızın bize sunduğu bu imkanlar, çok güzel, bizi çok motive ediyor.  Yurt değil sanki bir aile ortamı gibi... Her şeyden çok memnunum.’’

“Öğrencilerimizin Sosyal Ve Kültürel Gelişimlerine Katkı Sağlamış Oluyoruz”

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ise yaptığı değerlendirmede; ’’ Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin, gelişimlerine katkıda bulunabilmek için, çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Bu kapsamda; devletimizin öğrencilere sunduğu sabah kahvaltısında 6 TL’lik, akşam yemeğinde ise 13 TL’lik  katkı bedeli ile öğrencilerimiz ya hiç ücret ödemden, yada çok makul ücretler ile yemeklerini yiyebiliyorlar. Yurtlarımızda açtığımız, genç ofislerde gerçekleştirdiğimiz çeşitli kurslar ve etkinliklerle öğrencilerimizin keyifli zaman geçirebilmelerine sağlıyoruz.

Halk Eğitim Müdürlüğü ile  birlikte açtığımız; el sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama,  tel kırma ve rölyef gibi kurslarla, öğrencilerimiz hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar. Özellikle Halk Eğitim Müdürü Kenan Tabar Bey’e ve İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Bey’e  teşekkür ederim.

 Ayrıca; Gelin Tanış Olalım Projesi gibi;  ilimizin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini yansıtan yerlere düzenlediğimiz gezilerle de, ilimize İlk kez gelerek yurtlarımızda kalan öğrencilerimize, ilimizi tanıtarak çevreye uyumunu hızlandırıyoruz. Böylece; öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamış oluyoruz. Bu yönde yurtlarımızda kalan öğrencilerimizden gelen olumlu dönüşlerde bizleri çok mutlu ediyor. Bizler öğrencilerimizin her zaman yanındayız. ’’ İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol