Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ÖĞRETMENEVİ NEREYE YAPILACAK?

İlimizin önemli ihtiyaçlarından olan ve sendikaların “Haydi Aziz Şehir Şimdi Sıra Sende Bir İmzanla Destek Ol Bu Şehire” sloganıyla İmza kampanyası başlattıkları öğretmenevinin nereye yapılacağı merakla beklenirken, İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bir yıkım ihalesinde yer alan madde akıllara  'Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yerinemi yapılacak?'sorusunu getirdi.

YER VE ARSA TESPİTİ YAPILMIŞTI

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ Öğretmenevi hasar almıştı. Depremin ardından Elazığ’a yeni bir öğretmenevi yapılması için talepler oluşmuştu.Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'da yeni bir öğretmen evinin yapılacağını açıklamıştı. Vali Toraman,  yeni bir öğretmenevine ihtiyaç olduğunu, öğretmenevi yapılması için yeni çalışmaların, yer tespitinin, arsa tespitinin yapıldığını söylemişti.

HURDA KARŞILIĞI YIKIMDA

Elazığ’da görev yapan öğretmenlerin, uzun bir süredir talep ettiği ve zaman zaman sosyal medyada da ülke gündemine giren, yeni öğretmenevinin ne zaman ve nereye yapılacağı tartışılırken, İl Özel İdaresi tarafından açıklanan bir yıkım ihalesindeki ibare kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Özel idare tarafından çıkılan ihalede şu bilgiler yer aldı: “ESKİ ARAŞTIRMA HASTANESİ B BLOK (MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖGRETMENEVİ) BİNASININ HURDA KARŞILIĞI YIKILMASI VE ENKAZININ KALDIRLMASI İŞİ 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü (Arttırma) ile ihale edilecektir.”

"İLİMİZE YAKIŞACAK BİR ÖĞRETMENEVİ YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim Bir - Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Öğretmenevinin nereye yapılacağının henüz belli olmadığını, pazartesi günü Elazığ'a gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in kararına göre belirleneceğini söyledi.

ŞU ANDA KESİN BİLGİ YOK

Yapılacak olan Öğretmenevi için  bir kaç alternatif yer olduğunu belirten Başkan İbrahim Bahşi, "Öğretmenevi ile ilgili şuanda kesin bir bilgi yok. Pazartesi günü Bakan gelecek. Bakanın kararına göre yer belirlenecek ama şuanda milli eğitim birkaç tane alternatif yer öneriyor. Devlet hastanesinin olduğu yer de olabilir.Birde İletişim Lisesine dokunmamak kaydıyla İletişim Lisesinin bahçesindeki özel idareye ait lojmanlar var. Bu bizim düşüncemiz.Orası da merkezi yer çaydaçıra başlarında güzel bir yerde.Birde alternatif olarak öğretmen evinin hemen altındaki otopark alanının olduğu yer var. Metrekare olarak sunulacak, tabi alternatif olarak sunacağız. Siyasi ve bürokratik ortak akıl buna ne karar verecek bilemiyorum. Milli Eğitim Müdürü yeni geldi buralara bakıyor, araştırıyor bizde gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Herkesin rahat erişebileceği, ulaşabileceği, iyi bir yer güzel bir öğretmenevi ilimize yakışacak bir öğretmenevi yapılmasını istiyoruz. "dedi.

"BAKANIMIZDAN MÜJDE VERMESİNİ BEKLİYORUZ"

Memur Sen il Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Herkesin rahat erişebileceği merkezi bir yerde öğretmenevi yapılmasını istediklerini ifade ederek, "Bütün öğretmenler ve sendikalar olarak defalarca söyledik. Sayın Bakanımızdan geldiğinde bir müjde vermesini bekliyoruz. Bütün öğretmelerimizin istifade edebileceği büyük salonlarının olduğu konferans, kongre merkezlerinin yapılabileceği güzel bir öğretmenevi  talibimiz var. İlimiz kavşak noktada, dolayısıyla diğer illerden gelen, sadece öğretmenler değil diğer kamu çalışanları da  Elazığ'a geldikleri zaman öğretmenevinde güvenle konaklayabilirler. Herkesin rahat erişebileceği imkanlarla merkezi bir yerde güzel bir öğretmenevi yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"TOPLANTIYA DAVET EDERLERSE GÖRÜŞLERİMİ BİLDİRECEĞİM"

Başkan İbrahim Bahşi, yapılacak olan öğretmenevi için önerilerini anlattı. "Bizi toplantıya davet ederlerse ben görüşlerimi bildireceğim." diyen Bahşi, şu ifadeleri kullandı, "Benim önerimi soracak olursanız eğer, eski yeridir. Eski yerinde şuanda kent meydanı projesinden dolayı öyle çok kapsamlı bir şeye izin vermeyeceklerdir, zannetmiyorum. Yapılacak Öğretmenevinin çok katlı olmasını istiyoruz.  Eski yeri de çok katlı olmadığı taktirde bizim işimizi görmeyecek. Milli Eğitimin mevcut arsalarından bir yere yapılacak. Çaydaçıra'nın olduğu yer olsa orası biraz daha Malatya yoluna doğru, istifade şansı daha fazla.Yürüme mesafesinde sonunda yol yapılmış olacak ama kent meydanı için kurumların uzantısı kaldırılırken, oraya bir bina olur mu?Bunların hepsi düşünülerek bir karar verilmesi lazım."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol