Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlen etkinlikler;  Elazığ   Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı

Çelenk sunma programının ardından Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Salonu’nda yapılan kutlama programına; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Müftüsü Selami Aydın ile öğretmenler ve öğrenciler  katıldılar.

“Duyduğum Gururu Bir Kez Daha Tekrar Ediyorum”

duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Harput Anadolu Lisesi tarafından tertip edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile başlayan programda Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı konuşmada; " ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir’ sözünün muhatabı değerli öğretmenlerimiz, başta görev başında şehit düşmüş öğretmenlerimize ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar boyunca çok büyük fedakârlıkla çalışıp, emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir ömür diliyor, siz değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle, kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında, ‘iyi ki öğretmenim.’ diyen koca yürekli öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor; ülkemin eğitim ağacının dalında, onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu, bir kez daha tekrar ediyorum" dedi.

“Öğretmenlerimizin Çabalarının Ve Emeklerinin Çok Önemli Payı Olacaktır”

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “"Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen saygın bir meslektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak yeteneğini kazanmamıştır.’ Diyerek, öğretmenlerin milletin geleceğini şekillendirmedeki etkin rolüne dikkati çekmiştir. Bu sebeple, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarının hayata geçirilmesinde öğretmenlerimizin çabalarının ve emeklerinin çok önemli payı olacaktır"

Konuşmaların ardından, göreve yeni başlayan öğretmenler meslek yemini ederken, emekliye ayrılan eğitim çalışanlarına, Hizmet Şeref Belgeleri Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman tarafından verildi. Program  24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla  düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol