Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

Okul Ekonomik Olmadığı İçin Yapılmıyormuş

Haberimiz sonrasında açıklama yapan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada, okulun yatırım programına alındığını doğruladı.

Ancak Uzuntarla Köyü’ne yapılacak okulun ekonomik olmadığı ve 24 Ocak depremi sonrası şehir merkezinde doğan okul ihtiyacı nedeniyle iptal edildiğini ifade etti. “İl Merkezinde Okul Yapılmasının Daha Acil Ve Daha Uygun Olacağı Yönünde Kanaat Belirtilmiştir” Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, okul ile ilgili müfettişlerin çalışma yaptığı vurgulanarak yapılan çalışma sonrasında Uzuntarla Köyü’ne yapılacak okulun ekonomik olmayacağı gerekçesi ile il merkezine yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan ilgili açıklamada, “ Köy muhtarının da ifade ettiği gibi Uzuntarla Köyü için yatırım programına okul alınmıştır.

Ancak 24 Ocak Elazığ depreminden sonra il merkezinde ağır hasar gören okullarımız nedeni ile birçok okul ihtiyacı doğmuştur.

Bu ihtiyaç hem hayırsever hem de devlet kaynakları kullanılarak tamamlanmaya çalışılmaktadır.

rtada böyle bir durum varken, il merkezinde acil okul ihtiyacı bulunurken, 21 öğrencisi olan Uzuntarla köyüne 8 derslikli bir okulu bugün için bu şartlarda yapmak asla gerçekçi değildir. Kaldı ki bu konuyla ilgili müfettiş incelemesi de yaptırılarak görüş de istenmiştir.

Yapılan inceleme sonucunda da; “mevcut öğrenci sayıları nedeni ile Cip veya Uzuntarla Köyleri’nde okul yaptırılmasının ekonomik yönden uygun olmayacağı, ÇABA İlkokulu’nun tamamlanmış olması nedeni ile her iki köyün öğrencilerinin Barbaros Hayrettin Paşa İlk ve Ortaokulu’na taşıma yolu ile taşınabileceği, 24 Ocak depremi nedeni ile acil okul ihtiyacı göz önüne alınarak öncelikle Cip veya Uzuntarla ‘ya değil, il merkezinde okul yapılmasının daha acil ve daha uygun olacağı yönünde kanaat belirtilmiştir.” denildi “Uzuntarla Köyü’nde Bu Yıl Yapılması Planlanan Okulun İl Merkezinde İhtiyaç Duyulacak Bir Bölgede Yapımı İçin Girişimlerimiz Olmuştur” Uzuntarla Köyü Muhtarı’nın Alevi oldukları için okullarının yapılmadığına ilişkin iddialarına da cevap verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi,” Belirttiğimiz nedenlerle bizim eğitimciler olarak bir okul yapımı konusuna mezhepsel konulara dayandırmamız, Uzuntarla Köyü’nden alıp, Cip Köyü’ne okulu kaydırmamız tamamen gerçek dışıdır. 24 Ocak Elazığ depreminde 37 okul ve kurum binası ağır ve orta hasar gören şehrimizde ayrıca bir çok yeni yerleşim alanı TOKİ tarafından yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır.

Durum böyleyken sadece olağanüstü koşullardan dolayı Uzuntarla Köyü’nde bu yıl yapılması planlanan 8 derslikli okulun il merkezinde ihtiyaç duyulacak bir bölgede yapımı için girişimlerimiz olmuştur. Uzuntarla Köyü’nde bulunan 21 öğrencimizi taşıma yolu ile okula götürme imkanımız vardır, ancak merkezde oturan yüzlerce öğrenciyi taşıma imkanımız yoktur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol