Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

ÖNEMLİ OLAN MADEN!

ÜLKÜ-TEK Elazığ Şube Başkanı Turan Yıldız, Elazığ'ın Maden İlçesi'nde bulunan cevher yatağı için yerli firmaların önünün açılmasına vurgu yaparak, ihaleyi alan yerli firmanın gelirlerinden kar payı ve sağlanacak iş gücünden ilçe halkının istifade etmesi gerektiğini söyledi.

ÜLKÜ-TEK Elazığ Şube Başkanı Turan Yıldız, Maden İlçesinde olduğu iddia edilen zengin maden yataklarının işletilmesi ile ilgili basın kuruluşlarının başlattığı öneriyi ve seferberliği desteklediklerini belirtti…

ÖZELDE MADEN, GENELDE ELAZIĞ

ÜLKÜ-TEK Elazığ Şube Başkanı Yıldız, kendi zenginliğinden hiç faydalanamamış olan Maden İlçesinin durumuna dikkat çekerek Maden yakınlarında bulunan maden yatağının yerli firmalara verilmesinin özelde Maden İlçesine genelde Elazığ’a katkı sunacaktır dedi.

3 ANA BAŞLIKTA YAPILMASI GEREKEN

Elazığ’ın Maden İlçesi yakınlarında tespit edilen zengin maden sahasının işletilmesiyle ilgili olarak ulusal ve yabancı birçok firmanın çalışma yaptığı ve bu sahanın Elazığ firmaları tarafından işletilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, 3 ana başlıkta kendi zenginliğinden hiç faydalanmamış olan Maden İlçesi ve halkı için bir formül üretilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Maden yataklarının işletilmesi için yerel firmalara fırsat verilmesi ve önlerinin açılması gerektiğine de dikkat çeken ÜLKÜ-TEK Elazığ Şube Başkanı Turan Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

BASININ ÖNERİSİNİ GENİŞLETMEK LAZIM

"Maden İlçesinde olduğu iddia edilen zengin ama hangi cevher olduğunu bilmediğimiz maden yataklarının işletilmesi için yerel firmalara fırsat verilmesi ve önlerinin açılması, Elazığ’ın zenginliklerinin Elazığ’a, Elazığlıya kazandırılması için ilimiz basın kuruluşları tarafından bir seferberlik başlatılmıştır. ÜLKÜ-TEK Elazığ Şubesi olarak bu öneriyi ve seferberliği yerinde bulup desteklemekle beraber, içeriğinin genişletilmesi taraftarıyız. Kendi zenginliğinden hiç faydalanmamış olan Maden İlçesi ve halkı için bir formül üretilmelidir. Şöyle ki:

Yapılacak ihaleye ek bir protokol bağlanarak;

1. İhaleyi alan firmanın belirli bir yüzdenin altında kalmamak koşulu ile Madenli eleman istihdam etmesi,

2. İhaleyi alan firmanın Maden Belediyesine Belediyece ihtiyaç duyulan iş makinelerinden hibe etmesi,

3. Net kârdan belirli bir oranının ihale süresince her yıl Maden Belediyesine aktarılması zorunlu tutulmalıdır." ifadelerini kullandı.

.

   

Anahtar Kelimeler:
ÖNEMLİ OLAN MADEN!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol