Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Orkun: "AKP Sözünü Tutmamıştır"

Orkun, yaptığı açıklamada, "AKP İktidarı her seferinde Milletimizde Allah'da bizi affetsin diyerek , yıllardır farklı alanlarda yaptıkları ve adına reform dedikleri uygulamalar ile Ülkemizi mevcut durumun gerisine götürmeye devam etmektedir. Ülkenin milyonlarca insanı, yüzlerce bilim adamı, düşünürü, binlerce yazarı, çizeri ve gazetecisi ülkede işlerin neden berbat bir duruma getirildiği yolunda nedenler ve sonuçlarını  kendi  uzmanlık alanından ve bakış açısından yaklaştıkları için Olayların bütününe bir teşhis konulmasında  zorlanmaktadır. 

Teşhisi doğru konulamamış hastalığın tedavisi  oldukça zordur.

Bu uygulamalardaki  resmin bir kısmına birlikte bakalım. AKP İktidarının verdikleri  sözler arasında; Dünyadaki gelişmelere ve yeniliklere açık bir siyaset anlayışını hakim kılmayı amaçladığını 2002 parti programına almıştır.

Buna göre;  AKP 2002'de parti çıkarlarını ülke çıkarlarının üstünde tutan bir negatif siyaset değil, ülke çıkarlarını parti çıkarlarından önde tutan bir pozitif siyaset takip edeceğini belitmiş Ancak; Bu günkü fotoğrafa  baktığımızda parti çıkarları yanında şahsi çıkarlarını da ülke çıkarlarının kat kat önüne almış bir Negatif AKP resmi ortaya çıkmıştır.

Yani AKP sözünü tutmamıştır.

AKP aynı programın bir başka yerinde;  Temel  hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına, bürokrasinin siyasetin yerine ikame edilmesine, kamuda göreve alınmada eşitsizliklere, eğitim hakkının sınırlanmasına neden olan düzenlemeler ve uygulamaların değiştireleceğini belirtilmiş ancak; Günümüz fotoğrafına baktığımızda; temel hak ve özgürlüklerin olmadığı, kamuda göreve almada AKP il yönetimlerinin seçici kurul yapıldığı, korku ikliminin hakim olduğu, eğitim sisteminin  tamamen yok edildiği, ihtiyaç analizi dahi yapılmadan tüm çocukları İmam Hatiplere kayıt yaptırmaya zorlayan baskıcı bir Negatif AKP resmi ortaya çıkmıştır." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol