Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız az hasarlı YENİ KARAR 8inciye Hazırlanıyor İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

"ORTA DOĞU’DA BİR KAOS GÖRÜYORUM"

Suriye’de ki sorunun hemen çözülmeyeceğini aktaran Bingöl, Suriye’nin sorunu hemen çözülebilecek bir sorun olmadığını ifade ederek, Suriye’nin  birkaç sene daha gündemde olacağına dikkat çekti.

Eski Büyük Elçisi Vahdet Bingöl, Arap rejiminin Türkiye’de ki rejimi sevmediğini belirterek, Suudi Arabistan Krallığı kendi politikalarını kim taşıyacaksa ona yöneleceğini söyledi.  Bingöl, Orta Doğu’nun cenneti olan Lübnan’dan da bahsederek, Lübnan’ın durumun kötü olduğunu ve kötüye gitmesinin nedeninin de ortada bir hükümetin olmadığını vurguladı.

ESKİ BÜYÜK ELÇİ VAHDET BİNGÖL’DEN ZİYARET

Eski Büyük Elçisi Vahdet Bingöl, Elazığ Basın Ve Medya Cemiyeti aynı zamanda Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca'yı ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan eski büyük elçi Vahdet Bingöl, Orta Doğu’da yaşanan savaşları anlatarak Suriye, Irak ve Türkiye‘nin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Büyük Elçi Vahdet Bingöl,o dönemde Saddam’ın, İran’ı vurmasındaki arka finans gücünün Suudi Arabistan olduğuna değinerek yaşadığı olayı şöyle anlattı, “Orta doğuda ben 1984-1988 yıllarında Cidde’yken İran ve Irak savaşı devam ediyordu. Beni o zaman Hail diye bir şehre gönderdiler. Daha sonra Cidde’de uçağa bindiğimde dört kişi vardı.Bizi en üst sıraya aldılar.Uçakta koltukların üstü o dönemde hep beyazdı. Tabi koltuklarda bomba gibi ürünler vardı. Bu ürünlerin hepsi Irak ve İran’a gidiyordu. Çünkü Saddam’ın o dönem İran’ı vurmasında ki arka güç Körfez ülkelerinden başka Suudi Arabistan’dı" dedi.

Bingöl, Arap rejiminin Türkiye’de ki rejimi sevmediğini ifade ederek, “Arap halkı ve Türkiye halkı diğer Müslüman ülkelerini sever sayar.Fakat söz konusu yönetime gelince öyle olmuyor. Mesela Suudi Arabistan Krallığı gelir bizim Cumhurbaşkanımızla başbakanımızla konuşur. Çünkü onun kafasında başka çıkar ilişkileri vardır. Suudi Arabistan Krallığı kendi politikalarını kim taşıyacaksa ona yönelir” diye konuştu.

“İRAN OLMADAN HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLEMEZ”

Orta Doğu’nun karışık olduğunu vurgulayan Bingöl, ”Bu şehir ayakta kalmak için öncelikle Orta Doğu’nun politikasını çok iyi bilecek.22 Arap ülkesinden en çok orta Doğu’nun gündemine düşen sadece İsrail, İran ve Türkiye’dir. Bu üç ülke Orta Doğu’da kalmak için çok uyanık olmaları lazım. Sağlam politikalar üretmeliler. Yoksa kaybederler. Bu üç ülkenin aralarındaki sorunlar bir savaşa dönmemelidir. İran çok büyük bir medeniyete sahiptir. Şu anda Orta Doğu’da İran ’sız hiçbir sorun çözülemez. Şimdi günümüzdeki Orta Doğu’ya baktığımda büyük bir kaos görüyorum. Düzelmediği takdirde korkunç bir gelecek bizi bekliyor. Mesela Irak’ta birkaç ay önce bir seçim gerçekleşti. Fakat bir hükümet kurulamadı.Çünkü herkes bir çözüm üretmek yerine sadece sonucunu izlemeyi tercih ediyor."  ifadelerini kullandı

"LÜBNAN’IN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR”

Suriye’de ki sorunun hemen çözülmeyeceğini aktaran Vahdet Bingöl,” Dün Meriç’te bir karar alınarak erken seçime gidilecek. Bu karar olursa Irak için bir çözümdür. Petrolüyle suyuyla en üst seviyededir. Ancak yoksulluklar 2020’den belli daha da arttı. Irak’ta neler olacak şu anda belli değil ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ne olacağı konusunda ki belirsizlik aynı şekilde Suriye için de geçerli. Ben Orta Doğu’da görev yapmış biri olarak bir sorunun çözülmesi için bir devletin olması gerekir. Bence Suriye’yi birkaç sene daha konuşacağız. Suriye’nin sorunu hemen çözülebilecek bir sorun değildir." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol