Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

“Özel Banka Kredisi Belediyeyi Zarara Uğratır”

Elazığ Belediyesi Mart Ayı Belediye Meclis Toplantıları yapılan son oturumla sonlandırıldı. Belediye Başkan Vekili Aydın Kara’nın başkanlığında yapılan son oturumda Elazığ Belediyesi’nin 40 Milyon lira kredi kullanması için karar çıktı.  Temizlik aracı alımında kullanılacak kredinin görüşülmesi sırasında Ak Partili meclis üyeleri ile MHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.  

 MHP Kredi Yerine Hibe Çalışması Yapılmasını İstedi 

 Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından meclise yapılan bilgilendirmede,  kullanılacak 40 milyon liralık kredi ile temizlik işleri bünyesinde hizmet verecek 75 araç alınacağı kaydedildi. deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Bilgilendirmenin ardından değerlendirmede bulunan MHP Belediye Meclis Üyesi Suat Yaşa kredi yerine hibe kullanılması noktasında herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.  Yaşa Yapılacak bir çalışma ile 40 Milyon liranın en az %30’unun hibe ile sağlanabileceğini vurguladı. Yaşa’nın ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Aydın Kara hibe kullanabilirlerse hibe miktarı kadar krediyi kullanmayacaklarını dile getirdi. 

 Susmaz’ dan Kredi Nerden Kullanılacak   Çıkışı

Maddenin görüşmeleri sırasında söz alan MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz kredinin nereden kullanılacağının net olarak ifade edilmediğini vurgulayarak kredinin özel bankalardan kullanılması halinde Elazığ Belediyesi’nin çok yüksek faiz ödeyeceğini dile getirdi. Susmaz,” Kullanılacak kredi özel banklardan alınırsa yüksek faiz belediyeyi ciddi anlamda zora sokar.  Alınacak araçlarla Elazığ Belediyesi’nin daha iyi hizmet vermesi ve artık temizlik ihalesi yapılmayacağı için maddi olarak kar elde etmesi murat ediliyor. Ancak gönül isterdi ki bu çalışma yapılırken gerçekten ciddi bir fizibilite çalışması yapılmış olsaydı. Bu araçların belediyemize ne getireceği ve ne götüreceği tablo halinde hesaplanmalıydı.  Bu araçlar çalışmaya başladıktan sonra ortaya çıkacak kar miktarı noktasında meclis üyelerinin toplantıdan en az üç gün önce bilgilendirilmiş olması gerekiyordu.”  Ayrıca İller Bankası’nın kotasının dolduğu için kredi vermeyeceğini söylemek istiyorum. Bu demek oluyor ki bu krediyi özel bankalardan sağlayacağız ve yüksek faiz ödeyeceğiz.”   dedi.

 Elazığ Belediyesinin 2 Yıllık Temizlik Gideri 52 Milyon

 Susmaz’a cevap veren Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri Elazığ Belediyesi’nin 2 yıllık temizlik giderinin 52 milyon lira olduğunu 3 yılsonunda giderin 82 milyon lira olacağını kaydettiler. Yeni yapılacak bir temizlik ihalesinin 3 yıllık olacağını da vurgulayan yetkililer yeni ihalenin Elazığ Belediyesi’ne maliyetinin ise 110 milyon lira olacağını vurguladılar. Bu nedenle araçların alınmasının daha karlı olduğunu aktardılar.  Yetkililer araçların alınması halinde maliyetlerini 1,5 yılda çıkarttığını kaydettiler. Açıklamaların ardından madde üzerinde yapılan tartışmalar bir süre daha devam etti. Tartışmaların ardından yapılan oylama sonrasında ise Elazığ Belediyesi’nin 40 Milyon Lira kredi kullanması için yetki verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol