Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI İSTİŞARE TOPLANTISI

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın da katıldığı toplantıda sektör temsilcileri Dernek Kurma kararı alarak başkanlık için Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu seçtiler.

Eğitim Sektörü COVİD-19 Sürecinde En Fazla Zarar Gören Sektörler Arasında Yer Almıştır…

Elazığ TSO Konferans Salonunda sosyal mesafe kurulları gözetilerek yapılan toplantının açılışında bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, bu zor süreçte en fazla zarar gören sektörlerin başında eğitim sektörünün geldiğini ifade etti.

Başkan Arslan konuşmasında, “Eğitim Sektörümüzün çok değerli temsilcileri, bugün sizleri Odamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. İş dünyasının içinde yer alan tüm sektörler zorlu bir süreçten geçiyor. Ancak eğitim gibi sektörlerimiz bu dönemde çok daha büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Mart ayından itibaren neredeyse okullarımız kapalı durumda. Çok büyük yatırım maliyetleri ile kurulan ve aynı zamanda eğitim kadrosunu da muhafaza etmek zorunda kalan sektör çok ciddi ciro kaybına uğramıştır. Sektörün içinde yer alan ve aynı zamanda Odamız Meclis Başkan Vekili olan Sayın Veli Aksu hocamız Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, Özel Okullar Federasyonu gibi bir çok üst kurulda sektörün sorunlarıyla ilgili önemli girişimlerde bulunmuştur. Hazırlamış olduğu talepler ve öneriler raporları da Odamız tarafından ilgili kurumlara ulaştırılarak sorunlara çözüm arayışımız bu dönemde kararlıkla sürdürülmüştür. Eğitim başta olmak üzere COVİD-19 sürecinde iş dünyasına yönelik sağlanan önemli destekler olmasın karşın işletmelerimizin ayakta kalabilmesini teminen bu tür sektörel istişare toplantılara çok büyük önem vermekteyiz. Çünkü sektörün içinden gelen siz değerli iş dünyamızın temsilcilerinin öneri ve raporları bizler için yol gösterici olmaktadır. İnşallah bu zor günleri yeni yıl ile birlikte geride bırakacağız. Çünkü hem çocuklarımız okullarını ve öğretmenlerini özledi hem de öğretmenlerimiz çocukları özledi. Ben bu düşüncelerle toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dernekleşme Kararı…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın konuşmasının ardından sektör temsilcileri sektörün sorunlarının daha aktif bir şekilde dile getirilmesi, sektör temsilcilerinin kendi aralarında iletişimlerini kolaylaştırılması ve sorunlara çözüm üretilerek, rekabet koşullarının sağlıklı bir zeminde yürütülmesine katkı sağlaması amacıyla Elazığ Özel Eğitim Kurumları Derneği’nin kurulmasını kararlaştırdılar. Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu oy birliği ile Dernek Kurucu Başkanı olarak görevlendirilerek çalışmaları yürütmesi kararının alındığı toplantıda, sektörün sorunlarıyla ilgili gündeme taşınan sorunların bir rapor haline getirilerek Elazığ TSO’ya sunulması kararlaştırıldı. Toplantıda sektör temsilcilerine yönelik bir konuşma yapan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu’da kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, sektörün sorunlarının çözümü için kuruluşu gerçekleştirilecek olan Derneğin sektöre değer katacağına inandığını ifade etti.

Aksu, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’a da teşekkür ederek, “Hem yaşadığımız büyük deprem hem de içinde geçmekte olduğumuz COVİD-19 sürecinde Sayın Başkanımızın ve Odamızın her zaman destek ve ilgisini gördük. İnşallah Derneğimizle birlikte bu süreç daha ileri seviyede devam edecektir. İlimize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol