Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Özlenen Günler Geri Geldi

Pandemi döneminde okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından okul araç ve gereçlerine olan ilginin azalması ile zor günler geçiren kırtasiyeci esnafı, alınan kararla eski günlerine geri döndü.

Kırtasiyeciler eğitim öğretim yılı için kaynak kitap, defter, kalem gibi her türlü ihtiyaç malzemelerini hazırlayarak öğrenci ve velilerin beğenisine sunuyor.

“Okulların Açılmasını Heyecanla Bekliyoruz”

Okullarından açılmasından dolayı çok heyecanlı olduklarını ifade eden Kırtasiye işletmecisi Mustafa Batı,  “1.5 yıldan beri okullar kapalı, alışık olduğumuz okul sezonlarının heyecanını yaşayamıyorduk.

Okulların açılmamasının ardından biz kitap, kırtasiye sektörü olarak, eğitimle iç içe bir sektör olarak zor günler geçirdik. Tabi ki her sektör olumsuz etkilendi fakat bizi bir tık daha etkiledi. Çünkü tamamen yapmış olduğumuz ticaret okula yönelik. Defter, kalem, silgi bunları öğrenci kullanacak ki bizde ticaretimizi yapabilelim. Bu kadar sıkıntılı bir dönemin ardından böyle olması güzel bir şey keyifle çalışıyoruz. Onun vermiş olduğu bir heyecanla çalışıyor, reyonlarımızı okul sezonuna hazırlıyoruz, inşallah bir aksilik olmaz aksilikte olacak gibi görünmüyor zaten. "dedi.

"Asıl Yapmamız Gereken İşi Yapmaya Başladık"

Pandemi döneminde okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle oyuncak gibi kırtasiye malzemesi dışında kalan şeyleri satarak çarkı döndürmeye çalıştıklarını belirten Batı; “Okul döneminin dışında kalan dönemde sattığımız ürünler oyuncak, deniz malzemesi gibi, bunlara benzer şeyleri çarkımızı döndüre bilmek amacıyla sattık. Şimdi artık hepsini geri plana çektik, raflarımızda kuru boyalar, sulu boyalar, pastel boyalar yerini aldı. Asıl yapmamız gereken işi yapmaya başladık. Biz hazırız velilerimizde gelip alışverişlerini çok rahat bir şekilde yapabilirler. “dedi.

“Kırtasiye kırtasiyeciden alınır”

Kırtasiye işletmecisi Mustafa Batı, kırtasiye ürünlerini kırtasiyeciden alınması gerektiğini söyleyerek şu idelere yer verdi," Her sene söylüyoruz bıkmadan usanmadan söyleyeceğiz, Velilerden ricamız çocuklarının kullanacağı ürünlerini alırken sadece fiyata bakmasınlar kaliteyi mutlaka kontrol etsinler. Nasıl anlayacaklar dediğinizde, inanın kalitesiz ürün kendini belli ediyor. Bilinçli bir insan nasıl bir ürün aldığını ayırt edebilir. Bir defa kırtasiye ürünlerini kırtasiyeciden almak lazım, bu değişmez kural. Kırtasiyecinin dışında kırtasiye satan firmalar,  olaya bir haftalık ya da on günlük bir kazanç kapısı olarak bakıyorlar ve buna göre değerlendiriyorlar. Biz böyle değiliz biz, 12 ay o öğrenciye hizmet ediyoruz, veliye hizmet ediyoruz. 12 ay yüz yüze bakıyoruz onun için biz kendi firmamız olarak da şahsım olarak da, kendi çocuğumuza kullandırmayacağız boyayı asla başkasının çocuğuna kullandırtmam ürün alırken ürünü seçerken raflarımızda çeşitlerimizi ayarlarken bu bizim kırmızı    

çizgimizdir.  Bizim Sektörün içerisindeki alım yaptığımız imalatçı ve ithalatçı firmaların hepsi de bunu bilir bizim alacağımız mal bellidir tedarikçilerimizde bunu göre hizmet ederler. Velilerimiz aldıkları yere dikkat ettikleri zaman adam akıllı bir mağazadan alışverişini yaptığı zaman kendisine sahte ürünü, sağlıksız ürünü satmayı yakıştırmayacak firmadan aldıkları zaman ve kırtasiyeciği tercih ettiği zaman hiç bir sıkıntı olmayacaktır. "

"Her Bütçeye Göre Ürün Var"

Kırtasiyelerde her bütçeye göre ürün olduğunu belirten Batı, "Çanta fiyatı 80 TL’den başlıyor 400 TL kadar değişiyor. Burada bir hesap yapmak çok göreceli oluyor. Müşteri var 200 TL 'ye çanta alıyor bazı müşteri 400 TL’ye alıyor. Uygun olsun sağlıklı olsun kaliteli olsun, buna bana yeter deyip gösterişsiz çantayı alan oluyor ve maliyet biraz daha düşüyor. İlkokul birinci sınıf öğrencisi 100 TL tüm ihtiyaçlarını kapatabilir 300 TL'ye kapatabilir değişiyor. “dedi. 

"Macera, Hayalperest Kitaplar Çok Okunuyor"

Kültür kitaplarında Elazığ, olması gerektiğinin çok çok altında olduğunu vurgulayarak, Okunan kitapların da macera, hayalperest tarzı kitapların okunduğunu belirten Mustafa Batı, "Kültür kitaplarında Elazığ, olması gerektiğinin çok çok altında ama Türkiye ortalamasına baktığımızdı ortalamanın bir tık daha üzerinde olduğunu düşünüyorum. Özellikle Katıldığım her programda görüşmelerimde bahsettiğim bir şey var. Özellikle yeni nesil Z kuşağı bizlere göre daha çok okuyor. Müşterilerimizin yaş ortalamasına baktığımız zaman, bayağı genç nüfus kitap alıyor. Mesela lise örgencileri ciddi kitap okuyor. Birde burada çok etkili olan Milli Eğitim Bakanlığının, Valiliklerin okumaya yönelik kampanyaların faydası çok oldu. Sadece çözüle bilecek bir sıkıntı var. Yeni nesil okuması gerekeni okumuyor, yanlış kitap okuyor. Mesela macera, Hayalperest bu tarz kitaplar çok okuyor. Buradaki en büyük sıkıntı bu. Buna da üzülüyorum.

Çocuklar kitap istediğinde ne istediğine dikkat etmeye çalışıyorum. Okumaya meyilli bir kuşak varken bunu iyi değerlendirmemiz lazım. "şeklinde konuştu.

 Kitap Fuarında Soru İşaretleri Var "

Mustafa Batı, Kitap Fuarı iki yıl önce valilik önünde, Belediyenin öncülüğünde kendilerinin organize ettiklerini ifade ederek şunları söyledi. " Kültür Parkın hemen yanında Fuar alanın Ekim ayında teslim edileceği söyleniyor bir netleşse Başkanımızla gideceğiz görüşeceğiz. Hazırlıklara başlamak lazım. Tabi bir koca soru işareti var pandemi vuracak mı bu işleri onu bilmiyorum. Bilmediğimiz için rahat hareket edemiyoruz. Fuar alanı ve pardemiyle alakalı kaygılarımız ve soru işaretleri olduğu için Sn. Başkanımızda bir şey diyemiyor, Bizde dolayısıyla  hadi başkanım yapalım diyemiyoruz..Elazığ da ki kitap fuarıyla alakalı durum bunlar"..

Anahtar Kelimeler:
Özlenen Günler Geri Geldi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol