Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Pakdemirli Doğu Anadolu İstişare Toplantısına Katıldı

 Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamda, "Ege Bölgesinde başlattığımız ve Doğu Anadolu Bölgemiz’ de devamını sağladığımız bu bölgesel istişare ve eğitim programını oldukça önemsediğimi bilmenizi istiyorum. İnşallah, kalan beş bölgemizde de, bu eğitimleri en kısa zamanda düzenleyerek; personel yönetimi ve verimi açısından değerli bir çalışma yapmış olacağız. Bu eğitimleri düzenlemekteki ana amacımız, personel yönetimi noktasında; etkili ve istikrarlı bir iş süreci oluşturarak, yaptığımız işleri yüksek performansla yürütmektir. Bu vesileyle; Erzurum'da düzenlediğimiz 2'nci hizmet içi eğitimin, hepimiz için hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

“Doğu Anadolu Hayvancılığımızın Lokomotif Bölgesi”

Doğu Anadolu Bölgesi'nin 164 bin km2'lik yüzölçümü ile ülkemizin en büyük coğrafi bölgesi olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli; "Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 21'ini kaplayan bu alan, nüfusumuzun ise; yüzde 10'unu barındırmaktadır. Dağların, ovaların ve platoların oldukça geniş yer kapladığı bu coğrafya; ülkemizin büyükbaş ve küçükbaş hayvan tedarik merkezi konumundadır. Bu nedenle; zengin çayır-mera varlığı ile hayvancılığımızın lokomotif bölgesidir. Bildiğiniz gibi, ülke nüfusumuz kadar küçükbaş hayvan varlığına ulaşmak için
büyük gayretlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşte Doğu Anadolu Bölgesi, bu hedefimize ulaşmak için, merkez üssü konumunda" ifadelerini kullandı.

"Tarımsal Hasılada Dünyada İlk 10 İçerisindeyiz"

Pakdemirli, “Tarımsal hasılada, Avrupa'da 1'inci sırada  dünyada ilk 10 içerisindeyiz. Diyerek gururlanabiliyorsak, bu elbette sahadaki personelimizin gücüne ve güçlüklerle başa çıkabilme kararlılığına bağlı… dünya gündeminde bugün, orman varlığını artıran nadir ülke konumunda bulunuyorsak, ağaçlandırma konusunda rekordan rekora koşuyorsak, bu da bakanlık personelimizin vizyonuna, iyi niyetine, azmine ve gayretine bağlı” dedi.

"Önemli Projeleri Hayata Geçirmeye Devam Ediyoruz"

Açıklamalarını sürdüren Pakdemirli; "Tarım-orman alanında 5 yılımızı planlayarak, 25 yılımıza ışık tutacak olan Tarım-Orman Şuramızı, 15 yıl aradan sonra topladık. Şura da alınan kararları Cumhurbaşkanı’mızın himayelerinde açıkladık. Ardından hiç vakit kaybetmeden kararları,
eylem planına çevirerek hayata geçirmeye başladık. Yine küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin artmasıyla, önümüzdeki yıllarda suya olan ihtiyacın artacağını bilerek,
son 19 yılda yapılan yatırımlarla birlikte, suyun daha etkin, daha verimli kullanılması ve yönetilmesi için; cumhuriyet tarihinin ilk Su Şurası'nı topladık. 7 aylık bir sürecin ardından, Cumhurbaşkanı’mızın himayelerinde, 28 maddeden oluşan şura kararlarını, geçen ay tek tek açıkladık.

Tabi bu iki önemli şuradan başka; Elektrikli Traktör, Hayvan Takip Sistemi, Tarım-Orman Akademisi, Geleceğe Nefes, Akıllı Tarım Uygulamaları, Geleceğin Tarımı-Tarımın Geleceği Platformu, Suyun Gücü Milletle Buluşuyor, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) ve Gıdanı Koru
gibi birçok marka projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte bakanlığın, çok stratejik görev ve sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Pakdemirli; “Bu görev ve sorumlulukları bakanlığımız; merkezde 12 genel müdürlük, 5 başkanlık, taşrada 15 bölge müdürlüğü, 81 il müdürlüğü, 922 ilçe müdürlüğü, 156 kuruluş müdürlüğü, 15 yurtdışı teşkilatı -yani- Tarım Müşavirliği, bağlı ve ilgili kuruluşlarımızın merkez ve taşra teşkilatları ile Orman Genel Müdürlüğü’müzün; 28 Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’müzün 26 Bölge Müdürlüğü ile yürütmektedir” dedi.

"Güçlü Devlet Vatandaşına En İyi Hizmet Eden Devlettir"

Güçlü devlet, vatandaşına en iyi hizmet eden devlettir diyen Bakan Pakdemirli; "Bu anlayışıyla, hizmetlerimizi vaktinde vatandaşla buluşturmaya dikkat etmeliyiz. Düzenlediğimiz hizmet içi eğitimlerle; Bakanlığımızın vermiş olduğu hizmetlerin kalitesi artıyor. Tarım-orman alanında geliştireceğimiz politikalarda verimlilik artıyor. Bakanlığımızın yaptığı işlemlerde hata oranı minimuma iniyor. İş tekniklerinin, iş analizlerinin, iş metotlarının geliştirilmesi daha kolay oluyor. Personelimizin yenilikleri kabul etmeleri, gelişmeleri takip etmeleri kolaylaşıyor. Yapılan işlerde her türlü giderin miktarı belirli ölçüde azalıyor.

Bakanlığımızın verdiği hizmetlerdeki kalitenin artmasıyla birlikte, toplumdaki saygınlığı artıyor. Birimler arası iletişimin kolaylaşması ile birlikte, yapıcı ilişkiler kurulmasını sağlıyoruz. İşte bu ve daha birçok nedenle, eğitimlerimizi takip etmeye özen gösterelim. Aramızdaki bağı kuvvetli tutmaya, kurumsal aidiyeti diri tutmaya gayret edelim" dedi.

"İşimiz Saha Gücümüz Saha!"

Personeline daima sahada olun talimatı veren Pakdemirli, "Göreve başladığım günden beri söylüyorum: Daima saha, her zaman saha! Nasıl ben, makamdan daha çok sahadaysam, tarladaysam, meradaysam, seradaysam, ağıldaysam, ormandaysam, şantiyedeysem; benim amirim de memurum da, işçim de mühendisim de daima sahada olacak! Bugün sahada olacağız, yarın, bugünden daha çok sahada olacağız! Görevimizin gereği de budur, vatandaşımızın bizden beklentisi de budur. Altını çize çize söylüyorum: İşimiz saha, gücümüz saha!" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol