Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Palandöken’den Tarife Önerisi”

En temel yaşamsal ihtiyaç olan elektrik ve doğalgaz kullanım fatura bedellerinde KDV oranının düşürülmesi gerektiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik ve doğalgaz, kış aylarına girdiğimiz ve pandeminin halen sürdüğü bu dönemde her zamankinden daha çok tüketiliyor. Esnafın, vatandaşın, sanayicinin, emeklinin ya da asgari ücretlinin bir nebze de olsa en önemli gider kalemlerinden yükü hafifletmek için bu faturalardaki vergi, fon ve kesintiler tekrar gözden geçirilmeli, KDV oranlarında 6 ay yaz, 6 kış tarifesi uygulanarak kışın KDV oranı faturalarda yüzde 1’e düşürülmeli” dedi.

“Doğalgazın Yüzde 18’i Elektriğin Yüzde 20’si Vergi”

Faturalardaki vergi oranlarının tüketim bedeline yaklaştığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıt, doğalgaz, kartlı abonelerde makine işlem ücreti, bununla birlikte kur dalgalanması ve gıda fiyatlarının artışı gibi birçok konu gündemdeyken, en azından elektrik ve doğalgaz faturalarında vergi ve fonlara bir düzenleme getirilmeli. En temel faturalar olan elektrik ve doğalgazda 6 ay yaz 6 ay kış tarifesi uygulanmalı ve KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmeli. Yalnızca bu düzenleme bile tek başına milyonlarca kişiyi sevindirecektir. Çünkü bu faturalardaki vergi fon veya kesintilerin oranı neredeyse tüketim bedeline yaklaşacak. Öyle ki doğalgazda KDV, elektrikte KDV, enerji fonu, TRT payı, elektrik ve doğalgaz tüketim vergisi gibi kalemlerde bedel yansıyor. Yani doğalgazın yüzde 18’i, elektriğin yüzde 20’si tamamen vergi ve fonlardan oluşuyor” şeklinde belirtti.

“Pandemi Ve Kış Sürecinde Vergi İndirimi Her Kesimi Mutlu Eder”

KDV oranının düşürülmesiyle birlikte faturalardan birkaç kalemin alınmaması esnafla birlikte asgari ücretliden öğrenci ve emeklilere kadar her kesimi mutlu edeceğini belirten Palandöken şöyle devam etti: “Günlük hayatımızda en çok harcamayı konuttan sonra doğalgaz, elektrik ve su faturalarına yapıyoruz. Kazancımızın 4’te 1’ini harcadığımız bu temel faturalarda KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi ile birlikte elektrikte sanayi abonelerinde olduğu gibi TRT payının kaldırılması A’dan Z’ye her kesimi mutlu eder ve ekonomik olarak rahatlatır. Pandemi sürecinin halen devam ettiği, hijyenin her şeyden önemli olduğu ve aynı zamanda kış aylarına girdiğimiz bu dönemde bu faturaların vergi ve fon kısımlarında indirim bekliyoruz. Bu indirim kalıcı olmasa bile en azından yeni yılın ortasına kadar sürmeli.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol