Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

POLAT; “2023 CİMNASTİK YILI OLACAK”

Polat, 2022 yılında Anadolu Yıldızları Ligi (Analig) minik kızlar alanında yarı finale kadar yükselme başarısı, antrenör sayılarının 2’den 5’e çıktığı ve yaz okullarında diğer branşlara göre büyük bir katılım patlaması yaşadıklarını ifade ederek şu sözlere yer verdi; ‘’17 Kasım 2019 yılında Çin'in Hubei bölgesinin ortaya çıkan ve tüm Türkiye’yi etkisi altına alması sonucu tam olarak 2019 yılı ve akabinde de 2020 ve 2021 yılları spor açısından çok büyük aksamalar oldu. Cimnastik alanına bakacak olursak da 2022 yılında Elazığ’ımız katılım sağladığı Anadolu Yıldızları Ligi (Analig) minik kızlar kategorisinde Doğu ve Güneydoğu illeri arasında takım halinde 2. Olup ferdi olarak da 3.’lük ve 4.’lük derecelerini kızlarımız elde etti.

Üstlenmiş olduğum temsilcilik görevi yaklaşık 8 ay kadar oldu. Ben antrenör hocalarımla beraber spor koçluğu, spor psikoloğu, spor danışmanlığı, koordinatörlük, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü müdürleri ve personelleri arasında birer köprü kuran kişi rolündeyim. Bu sezon bizim açımızdan orta düzeyde bir başarı elde ettik. Çünkü katlım sağladığımız Analig’de kızlarımız ilk kez resmi bir organizeye katıldılar. Heyecanları inanın her haliyle belliydi. Fakat alınan başarılı sonuç yüzlerde sevinç ve ailelerin inanılmaz desteği bizlere umut verdi. Önümüzdeki sezon yani 2023 yılından çok umutluyuz. Yaz okullarına katılım sağlayan kursiyerlerimizden çok yetenekli evlatlarımız keşfedildi. Erkek ve kızlar alanlarında 2023 yılında finale Elazığ’ın ismini yazacağız inşallah’’ dedi.

ANTRENÖR SAYIMIZI 5’E ÇIKARTTIK

Polat; Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Cimnastik alanında antrenör sayılarında artış olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; ‘’Malum ilimizde Yurdagül Yıldırım ve Fuat Fırat Ünlü hocamızla birlikte uzun yıllar Cimnastik sporunun bir adım daha ileri boyuta taşınması adına ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ediyorlardı. Bende Temsilci görev aldığım günden itibaren kendilerine birer yardımcı antrenör gibi çalışmaktayım. Bingöl ilinden Elazığ’lı olan Arzu Güneş hocamız tayinle; Türkiye geneli ücretli olarak tüm branşlara yönelik yapılan Eğitim Görevlisi adı altında Ayyüce Uzunoğlu ve Kemal Çakıcı hocalarımızın katılımı ile antrenör sayımızı 5’e çıkarttık. Artık her hocamızın ilgilendiği birer sporcu profili oluşturuldu ve bu yönde çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle bizlerde 2023 ve akabindeki yıllardan ümitliyiz. Artık her yaş aralığı ve de kategori düzeyinde emin adımlarla bölgenin parmakla gösterilen iller arasına Elazığ’ın ismini her düzeyde yazdırma hedefindeyiz’’ dedi. 

VELİLER BİZİM EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZ

Spor branşları arasında en fazla mesai harcanan ve özveriye odaklı branş olan Cimnastik de aile faktörünün bir hayli fazla olduğunu vurgulayan Polat; ‘’Bizim en büyük avantajımız aslında velilerimiz. İnanın ben yaz okulu sürecinde ve de akabindeki normal antrenmanlarda velilerimizin çok büyük desteğini gördüm. Pandemi döneminde ve de ramazan ayı sürecindeki yapılan antrenmanlarımızı hiçbir evladımız ve velimiz kaçırmadılar. Yarışmalarda velilerimizin verdiği psikolojik destekle; inanın hocalarımızın yükünü azaltmış ve aldığımız başarıda da velilerimizin çok büyük etkisi olmuştu. Başarıda aile bütünlüğü çok önemli. Biz bu bütünlüğü sağladık ve başarılarımıza daha iyilerini katmak istiyoruz’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol